Øverås slått ut i kvarten i storturnering

Øverås slått ut i kvarten i storturnering

Emilie Øverås overbeviste i England, men måtte til slutt gi tapt i kvarten. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Emilie Øverås ble «last Norwegian standing» i Ladies’ British Open Amateur Championship på Hillside i England – en av Europas aller største amatørturneringer. Nå er hun dessverre slått ut.

Tre av de seks norske spillerne som stilte til start i turneringen, klarte å ta seg videre til sluttspillet. Dorthea Forbrigd røk imidlertid ut i 32-delsfinalen etter å ha tapt 3&2 mot skotten Gemma Batty, og Renate Hjelle Grimstad måtte gjøre det samme etter å ha tapt på det siste hullet mot svenske Tilda Larsson.

Emilie Øverås fra Oslo Golfklubb holdt derimot stand. Sunnmøringen, som endte på 60.-plass i den innledende slagspillkvalifiseringen, slo Elena Maria Hualde Zuniga fra Spania 3&2 torsdag morgen. I ettermiddagens 16-delsfinale fortsatte hun det solide spillet med å slå Tilda Larsson 2&1 – og også revansjere Renate Grimstads nederlag noen timer tidligere.

I åttedelsfinalen fredag morgen fortsatte Øverås å imponere med å slå tyskeren Celina Rosa Sattelkau på andre omspillshullet. I ettermiddagens kvartfinale ble imidlertid amerikaneren Stephanie Lau noen nummer for stor og slo Øverås 3&2.

Lau var med sin 158.-plass på verdensrankingen for amatører også stor favoritt før matchen slo i gang. Øverås er rangert som den 739. beste amatøren i verden.

Øverås har imponert innledningsvis denne sesongen med seier i årets to første Srixon Tour-turneringer. Tidligere har hun også vist at hun kan hevde seg i internasjonale turneringer; I fjor endte hun på andreplass i Girls British Open – den nest beste plasseringen av en norsk spiller noensinne i turneringen.

Turneringen rundes av med semifinale og finale på lørdag. Vinneren av turneringen kvalifiserer seg til de profesjonelle majorturneringene Ricoh Women’s British Open og neste års U.S. Women’s Open.

Leaderboard


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.