Q-school-finalen er igang: – Hovedmålet er å greie cut-en

Q-school-finalen er igang: – Hovedmålet er å greie cut-en

Det norske teamet har vært i Marokko lenge for å forberede seg til Q-school-finalen. (Foto: Team Norway golf)

Spill på Europatouren i 2018-sesongen ligger i potten når sju norske jenter spiller finalekvalifisering i Marokko. Spillere og team har forberedt seg godt.

Lørdag starter sju norske jenter på en fem dager lang vei der spill på Europatouren i 2018 ligger i premiepotten. Landslagstrener Geoff Dixon følger jentene tett under turneringen, som spilles på Palmgolf Ourika & Amelkis Golf Club, i Marokko.

– Hovedmålet er å greie cut-en, sier han til Norsk Golf før turneringsstart.

Cut-streken tegnes opp etter fire runder, og inneholder de 60 beste, samt de som ligger likt med nummer 60.

Fremtidsmålet er å
oppnå full spillerett
på LPGA

Store ambisjoner

Landslagstreneren er godt fornøyd med å ha sju norske jenter i «finalen», men ambisjonene stopper ikke der.

– Det er fint å ha med sju jenter i Europatour-kvalifiseringen, men fremtidsmålet er å oppnå full spillerett på Europatouren, så spill på LPGA-touren (den profesjonelle amerikanske touren).

LES OGSÅ: Sju norske jenter kjemper om spillerett på Europatouren

De norske jentene kvalifiserte seg til finalen gjennom godt spill i forskjellige delfinaler, og har i tiden etterpå forberedt seg til den store finalen på forskjellig vis.

– Mariell Bruun (23), Marita Engzelius (29) og Rachel Raastad (28) kom til Marokko 2. desember. Karoline Lund (18), Celine Borge (19) og Madelene Stavnar (17) kom hit 11. desember, etter å ha vært med på Team Norway sin treningskamp i Dubai, forteller Dixon.

Den siste som slo seg sammen med det norske teamet, var Stina Resen (24), som ankom Marokko 11. desember, etter en ukes treningsforberedelse i Spania.

Turneringen spilles på to baner på Palmgolf Ourika & Amelkis Golf Club, i Marokko. (Foto: Ladies European Tour)

Samhold viktig

Golf er en individuell sport, og hver golfer har sine individuelle behov, men Dixon forsøker å legge til rette for at den enkelte skal dra positive veksler på et sterkt samhold.

Det er akseptert at spillerne forbereder seg forskjellig

– Det er akseptert at spillerne forbereder seg forskjellig, men vi har forsøkt å samle spillerne i størst mulig grad, i et forsøk på å utvikle et sterkt samhold og god lagånd.

LES OGSÅ: Sju norske spillere klare for Q-school-finalen

Sammen med spillerne er landslagstreneren med på å legge en strategi for den enkelte.

– Jobben min er å forberede spillerne i størst mulig grad. Å forsøke å skape en behagelig atmosfære der spillerne får trua på at de kan levere på sitt høyeste nivå. Etter turneringen jobber jeg sammen med spillerne med å identifisere styrker og svakheter i spillet, sier Dixon.

Den aller største belønningen går til de fem øverste spillerne på resultatlista (etter 90 hull), som sikrer seg såkalt kategori 5b-status på neste års Europatour. Plasseringene fra 6 til 25 får kategori 8a-status. Hvilken kategori spillerne er i, har betydning for hvor mange og hvor store turneringer spillerne får spille.

Følg Q-school-finalen LIVE


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.