Q-School-finalen neste for Tage og Krogh

Q-School-finalen neste for Tage og Krogh

Eirik Tage Johansen avsluttet sesongen på 24.-plass på Challenge Tours pengeliste. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Eirik Tage Johansen imponerte stort i avslutningsrunden av Ras Al Khaimah Challenge – årets siste Challenge Tour-turnering. Både han og Kristian Krogh Johannessen må likevel gå veien via neste ukes Q-School-finale for å forsøke å få europatour-kortet.

Både Tage og Krogh var avhengig av minst en andreplass for å ha mulighet til å sikre topp-15-plasseringen på Challenge Tours pengeliste som sikrer opprykk til europatouren neste sesong. De endte til slutt på 10.- og 37.-plass i det 45 mann store feltet.

Tage Johansen (Stavanger GK) leverte lørdagens laveste score på Al Hamra GC med en bunnsolid avslutningsrunde på 65 slag syv under par. Med syv birdies, ikke en eneste bogey og resten par klatret han 19 plasser oppover leaderboardet. Med -8 sammenlagt endte han til slutt ni slag bak vinneren Adri Arnaus fra Spania.

Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) endte fire over par sammenlagt etter en sisterunde på to over par.

Resultater

Tage og Krogh avslutter sesongen på 24.- og 39.-plass på tourens pengeliste. Det er en forbedring på henholdsvis 65 og 133 plasser sammenlignet med fjorårssesongen.

Deres neste turnering blir Q-School-finalen på Lumine GC utenfor Barcelona fra 10. til 15. november. Denne uken er for øvrig Kristoffer Reitan, Aksel K. Olsen, Christian Aronsen, Jarand Ekeland Arnøy og Thorbjørn Johansen i aksjon i andresteget hvor også skal forsøke å spille seg til en plass i finalen.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.