Reitan avsluttet bursdagen med seier

Reitan avsluttet bursdagen med seier

Kristoffer Reitan (høyre) med sin lagkamerat Rasmus Højgaard etter torsdagens åpningsdag av Bonallack Trophy. (Foto: Kristoffer Reitan/Instagram)

Kristoffer Reitan startet lagturneringen Bonallack Trophy med tap i åpningsmatchen, men svarte med en velsmakende seier på ettermiddagen.

Torsdag startet Bonallack Trophy mellom Europa og Asia/Stillehavet. Etter en varm åpningsdag på Doha Golf Club i Qatar er det det asiatiske laget som har tatt en knepen 5,5 - 4,5-ledelse. 

I foursomen på morgenkvisten tapte Reitan og lagkamerat Rasmus Højgaard fra Danmark én ned i duell med sør-koreanerne Dong Min Kim og Jaemin Han. På ettermiddagen fikk Reitan og Højgaard imidlertid revansje mot Han og Kim med seiersmarginen 2&1. Det ble også en fin bursdagsgave for Reitan, som fyller 20 år.

– En fantastisk følelse å feire bursdagen i Doha på en fantastisk golfbane på lag med en av de beste amatørene i verden. Takk til Rasmus Højgaard som var en fantastisk partner i dagens matcher. Det føltes så bra å vinne ettermiddagens foursome-match, skriver  en fornøyd Reitan på sin Instagram-konto. 

Den norsk-danske duoen skal for øvrig også spille sammen fredag morgen.

Bonallack Trophy spilles annen hvert år med lignende format som i Ryder Cup. Dette er den tiende gangen turneringen går av stabelen, og Kristoffer Reitan er den femte norske spilleren noensinne som plukkes ut til å delta.

Christian Aronsen deltok i den første utgaven av turneringen i 1998, mens Marius Thorp representerte Europa i 2006. Knut Børsheim var med på laget i 2010, men da ble turneringen avlyst på grunn av stopp i flytrafikken som følge av vulkanutbruddet på Island. Joakim Mikkelsen skulle også spille to år senere, men måtte takke nei fordi turneringen kolliderte med en viktig collegeturnering.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.