Reitan fornøyd med europatour-debuten

Reitan fornøyd med europatour-debuten

Kristoffer Reitan hadde all grunn til å være fornøyd med hvordan han håndterte sin første runde på europatouren. Og det var han. (Foto: Getty Images)

Kristoffer Reitans generalprøve til U.S. Open er heller ingen hvilken som helst turnering. Han var godt fornøyd med å komme seg under par i karrierens første europatour-runde.

– Jeg følte jeg klarte meg ganske bra i dag. Jeg er godt fornøyd med å gå to under par i min første runde på europatouren, selv om jeg også føler at jeg fortsatt har mye mer å gå på, sier Kristoffer Reitan til Norsk Golf etter å ha signert for en runde på 70 slag i Shot Clock Masters i Østerrike

Etter å ha åpnet med bogey på det første hullet fulgte han opp fire birdies, én bogey og resten par på de resterende 17.

Det gjør at han deler 24.-plassen på leaderboardet, fire slag bak lederen Oscar Lengdén fra Sverige, men det er fortsatt mange spillere ute på banen.

Jeg føler jeg har god kontroll på alle de ulike delene av spillet mitt

Kristoffer Reitan

– Jeg merker at det er høyt nivå er, men dette er her jeg ønsker å være. Det er veldig inspirerende å få være med i feltet denne uken, sier Reitan, som var én av tre amatører som fikk wild-card-invitasjon til å delta i turneringen.

– Jeg føler jeg har god kontroll på alle de ulike delene av spillet mitt, konstaterer han.

Shot Clock Masters spilles med et helt nytt format med «slagklokke» som teller ned 40 sekunder så fort spilleren har begynt å forberede slaget sitt. Hver gruppe har en egen dommer som holder orden på tidsbruken, og hvis en spiller bruker mer enn 40 sekunder på å slå slaget sitt, blir han tildelt straffeslag.

Reitan sier det var en uvant, men morsom opplevelse å delta i det nye formatet.

– Det er uvant nok i seg selv å spille på europatouren, så klokken gjorde opplevelsen bare enda mer annerledes. Men det gikk veldig greit. Det var bare et par ganger jeg ble litt stresset, blant annet et par situasjoner rundt green hvor dommeren ga meg beskjed om at han hadde startet nedtellingen før jeg i det hele tatt hadde dratt køllen opp av bagen, forklarer 20-åringen.

To ganger per runde kan spillerne få innvilget tidsforlengelse ved behov. Reitan benyttet seg av én av disse.

– Det ble litt for mye fokus på klokken innimellom, men jeg var godt innenfor stort sett hele tiden. Jeg tror det blir enda lettere å konsentrere seg om golfen min i morgen, nå som jeg er mer vant til det, sier Reitan, som berømmer europatouren for det nye turneringskonseptet.

Jeg har vært veldig bevisst på hvilken påvirkning alle henvendelsene fra media kan ha på spillet mitt

– Jeg synes European Tour gjør veldig mye bra. De mikser opp med knock-out-turneringer og korte nihulls- og sekshullsmatcher. Det er kult at de tør å gjøre det, for det er alt for mange spillere som bruker veldig lang tid.

– Det har vært stort trykk på deg fra norsk presse etter at du kvalifiserte deg til U.S. Open neste uke. Har det påvirket forberedelsene dine til turneringen?

– Det har vært en veldig annerledes oppladning, men golfmessig har det ikke vært noe annerledes. Jeg har vært veldig bevisst på hvilken påvirkning alle henvendelsene fra media kan ha på spillet mitt, og jeg synes jeg har taklet det ganske bra.

Les også: Fire nordmenn i samme turnering

Ukens europatour-turnering har noe så sjeldent som FIRE norske spillere på startstreken. Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) og Eirik Tage Johansen (Stavanger GK) deler 39.-plassen på én under par, etterfulgt av Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) på 54.-plass, på par sammenlagt.

Leaderboard


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.