Reitan med kontroll i vinden – bra start i Q-school

Reitan med kontroll i vinden – bra start i Q-school

Kristoffer Reitan har fått en bra start på Q-School. Bildet er fra U.S. Amateur i august. (Foto: USGA)

Kristoffer Reitan ligger på riktig side av kvalifiseringsgrensen etter åpningsrunden av førstesteget i europatour-kvalifiseringen i England.

Q-School er i gang, og denne høsten skal det bestemmes hva som blir arbeidsplassen til flere av Europas beste golfspillere i 2019. Forrige uke sikret Christian Aronsen seg avansement til andresteget, mens Henrik Bjørnstad og Elias Bertheussen begge endte akkurat kort av avansement.

Denne uken er det de to Oslo-spillerne Kristoffer Reitan og Mathias Schjølberg som prøver lykken på The Stoke By Nayland Hotel Golf & Spa i England, der de 16 beste spillerne etter fire runder går videre til andresteget i november.

Etter første runde er Kristoffer Reitan best i gang med en runde på én under par, fem slag bak lederne Jack Davidson og Bradley Moore. Reitan gjorde fem birdies, fire bogeys og resten par på en dag der vindkastene var oppe i hele 20 meter per sekund på det verste. Det holder til en delt niendeplass.

– Det blåste ekstremt mye i dag, men jeg spilte stort sett fin golf. Det var litt for mange bogeys som veldig lett kunne ha vært unngått, men jeg er fornøyd med en solid start, sier Reitan til Norsk Golf.

Fem slag bak ham ligger Mathias Schjølberg på 45.-plass etter en 75-runde.

Kristoffer Reitan har hatt jevn progresjon gjennom hele sesongen, og han har levert stabilt gode resultater i en rekke store amatørturneringer. Høydepunktet var imidlertid deltagelsen i U.S. Open i juni – som første nordmann noensinne.

20 år gamle Reitan sier til Norsk Golf at utfallet av høstens Q-school avgjør om han skal bli proff eller fortsette som amatør også neste år. Og for Reitan er det bare et europatour-kort som gjelder.

– Dersom jeg får status på europatouren, så skal jeg vurdere å bli proff. Om det ikke blir europatouren, så holder jeg meg amatør et år til. Jeg har absolutt ingen dårlig tid, og jeg ser mer nytte av å spille på ekstremt bra golfbaner mot de beste amatørene i verden, forklarer han.

Det er kun de 25 beste spillerne etter seks runder av finalesteget i november som sikrer europatour-kortet for 2018.

Leaderboard


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.