Reitan nådde kvartfinalen i en av verdens største juniorturneringer

Reitan nådde kvartfinalen i en av verdens største juniorturneringer

STOR PRESTASJON: Kristoffer Reitan fortsetter å imponere, og kjempet seg helt til kvartfinale i The US Junior Amateur. (Foto: USGA.com)

Kristoffer Reitan nådde kvartfinalen i The US Junior Amateur, som av mange regnes som verdens gjeveste juniorturnering. Her måtte han dessverre gi tapt for amerikanske Philip Barbaree.

Norske juniorer, med Kristoffer Reitan i spissen, fortsetter å imponere i internasjonale storturneringer. 

Reitan, som nylig gikk helt til topps i slagspillet i EM for gutter, viste nok en gang hva han er laget av i denne ukens US Junior Amateur.

Det prestisjefylte mesterskapet spilles på krevende Colleton River Plantation Club i South Carolina. Der endte Reitan på 19. plass etter de to innledende slagspillsrundene, mens Viktor Hovland imponerte med en sterk andreplass. Dessverre ble det exit for Hovland i 32-delsfinalen mot amerikaneren Parker Gillam.

Med Hovland som caddie kjempet imidlertid Reitan seg hele veien til kvartfinalen, hvor han møtte Philip Barbaree fra den amerikanske delstaten Louisiana. 

Barbaree kom godt i gang med birdies på de to første hullene, og så seg aldri tilbake. Etter 16 hull hadde amarikaneren notert seg for hele seks birdies, og kunne slippe jubelen løs etter å ha vunnet matchen 4/2.

Reitan hadde sannsynligvis ambisjoner om å nå enda lenger, men har uansett all grunn til å være stolt over nok en sterk prestasjon. 

Det har vært ekstremvarme i South Carolina så langt, med temperaturer over 35 grader og høy luftfuktighet. Reitan sier til usga.com at det er ekstra krevende for en nordmann som er vant til langt kjøligere sommertemperaturer.

– Det er for varmt for oss. Vi har med ekstra håndklær i bagen bare for å holde oss tørre. Det føles nesten som å spille i regnet. Det er vanskelig å holde alt tørt, sier han.

Semifinalen og finalen av U.S. Junior Amateur sendes på den amerikanske TV-kanalen Fox Sports 1. Finalen spilles over 36 hull lørdag.

RESULTATER


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.