Reitan på 30.-plass i collegedebuten

Reitan på 30.-plass i collegedebuten

(Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Kristoffer Reitan spilte sin første turnering for University of Texas i Chicago i helgen.

Reitan (Oslo GK) leverte runder på 72, 71 og 75 slag på den tidligere U.S. Open-banen Olympia Fields. Det gav ham en totalscore på åtte over par og delt 30.-plass sammenlagt. Laget hans University of Texas endte på 8.-plass i lagkonkurransen.

Kristoffer Venturas (Oslo GK) Oklahoma State University sikret den siste plassen på pallen. Oklahoma State vant for øvrig deres sesongstart forrige uke i The Carmel Cup på Pebble Beach. Kristoffer Ventura endte på delt 39.-plass sammenlagt, ni over par. Hans lagkamerat Viktor Hovland (Miklagard Golf) fikk ikke plass i troppen denne uken. Det sier sitt som nivået på laget til Oklahoma State.

Alabamas Davis Riley vant turneringen på ti under par.

Kristoffer Reitan overtok nylig Viktor Hovlands plass som den høyeste rangerte nordmannen på verdens amatørranking. Han ligger på en 18.-plass. Både Reitan, Hovland og Ventura ligger topp-30 på rankingen. Det har aldri skjedd tidligere at tre nordmenn ligger topp-30 samtidig.

Les også: Stor oversikt: Dette er de norske spillerne på college

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.