Reitan slått ut i 16-delsfinalen

Reitan slått ut i 16-delsfinalen

Kristoffer Reitan ble slått ut i første sluttspillmatch i Spania. (Foto: Benjamin A. Ward)

Kristoffer Reitan (19) trakk det korteste strået i den første sluttspillmatchen av det spanske åpne amatørmesterskapet, S.M. El Rey i La Manga.

Oslo-spilleren startet torsdagens andrerunden ett slag utenfor kvalifiseringsgrensen etter en åpningsrunde på 77 slag, fire over par. En runde på 76 slag på torsdag var imidlertid nok til å snike seg med på innsiden med to slags margin (T26).

Det har blåst hunder og katter i Spania, og av de 120 spillerne i feltet var det bare én person som lyktes i å komme under par i løpet av de to rundene, Jake Burnage fra England (-3)

– Det har vært to tøffe runder. Vinden har vært veldig kraftig, men jeg håndterte det godt nok til å kvalifisere meg til 16-delsfinalen, skrev Reitan på sin Facebook-profil.

Fredag møtte han Alex Fitzpatrick (England), som Reitan kjenner godt fra tidligere junior- og amatørturneringer, i 16-delsfinalen.

Med sin 39.-plass på verdensrankingen for amatører ligger Reitan nesten 400 plasser over Fitzpatrick på verdens amatørranking, og tok dermed med seg favorittstempel til matchen. Det var imidlertid Fitzpatrick som stakk av med seieren. Engelskmannen vant til slutt komfortabelt 4&3.

Fjorårets norgesmester, 16 år gamle Mikkel Antonsen, var også på plass på R.C.G. La Manga denne uken, men misset cuten med syv slags margin torsdag etter runder på 81 og 80 slag.

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.