Reitan slo tilbake etter tung start

Reitan slo tilbake etter tung start

(Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Kristoffer Reitan spiller verdens høyest rangerte juniorturnering denne uken, Junior Invitational. Han ligger plassert midt på treet i det som er hans siste offisielle turnering som junior.

19-åringen fra Oslo slet kraftig i torsdagens åpningsrunde på 77 slag. Dermed lå han nede på delt 45. plass, ni plasser over bunnen av leaderboardet. Det er andre år på rad at Reitan starter turneringen med en høy score. I fjor åpnet han med en 79-runde, men da svarte han med å løfte spillet og endte på delt 24. plass.

Også i år klarte han å reise seg etter den tunge starten; Fredag ble det 69 slag på scorekortet (-3), og Reitan løftet seg opp til delt 28. plass, +2 sammenlagt i turneringen. Hans bogeyfrie runde gjør at han nå ligger fem bak topp-10, men fortsatt ti slag bak toppen av leaderboardet, som nå er overtatt av Min Woo Lee fra Australia.

Den prestisjetunge turneringen spilles på krevende Sage Valley Golf Club i South Carolina, bare 20 minutter unna Augusta National i Georgia.

Før turneringen ble Reitan trukket frem av den amerikanske nettsiden Golfweek.com som en av ti spillere det er verdt å holde et ekstra godt øye med denne uken. 

Feltet består av verdens 54 beste juniorer, og er i følge Golfweek.com verdens høyest rangerte juniorturnering.  

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.