Rekordstor juniorturnering i Oslo

Rekordstor juniorturnering i Oslo

(Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Aldri har så mange barn og unge meldt seg på en turnering på Bogstad. Lørdag skal hele 210 barn delta i den tradisjonsrike turneringen Sara Sarah & Carl's Cup og Anthony’s Minipokal.

Turneringen har lange tradisjoner i Oslo Golfklubb og det er familien Newey som startet det hele for over 30 år siden. Turneringen, som er oppkalt etter Stephen, klubbens head pro, og hans kone Jaynes barn: Sarah, Carl og Anthony, arrangeres for 31. gang.

Ny deltakelsesrekord

Rekorddeltakelsen fra 2015, hvor 180 barn og juniorer deltok, blir i år slått med god margin. Hele 210 juniorer i alderen 1-19 år skal, basert på alder og handicap, spille enten en, fire, ni eller 18 hull. I klassen for de aller yngste fra 0-5 år er det påmeldt syv deltakere som skal spille ett hull. Hele 29 deltakere er under åtte år og skal spille fire hull.

Utslagssted vil være tilpasset de ulike klassene og de yngste klassene spilles det kortere tilpassede baner med et oppsatt poengsystem basert på en drive, ett innspill og en putt.

Storsatsing på barn og unge

Oslo Golfklubb har lenge satset stort på å få barn og unge til å prøve golfsporten. I dag er klubben ledende når det gjelder rekruttering av juniorer. I golfsesongen 2016 vil det være 220 aktive barn og unge som ukentlig trener og spiller golf på og rundt golfbanen.


- Konkurransen med andre fritidsaktiviteter er hard og mange velger andre idretter enn golf. Klubben har i flere år jobbet målrettet for å få flere til å spille golf, spesielt med fokus på jenter, forteller idrettssjef Jan Wojtaszek.

– Golf er gøy, det er mestring og det er en øvelse i tålmodighet. Kvalitet i treningen er en viktig suksessfaktor for å lykkes med rekrutteringen, men det jobbes også for å få spillerne til å delta i turneringer. I lys av det er det veldig moro at interessen for denne turneringen er stor. Hyggelig er det også at det deltar mange spillere fra andre klubber, 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.