Resen på pallen i sesongfinalen på Nøtterøy

Resen på pallen i sesongfinalen på Nøtterøy

Stina Resen leverte varene i sesongfinalen. (Foto: Swedish Golf Tour)

Stina Resen ble beste norske spiller da Norge hadde fire spillere blant de ti beste i Nøtterøy Open – årets siste proffturnering i Norge.

Der stiller tolv norske til start, og flere av dem bet godt fra seg.

Mariell Bruun (Larvik GK) og Marita Engzelius (Oslo GK) startet lørdagens tredje og avsluttende runde som beste norske spillere, men da dagen var omme, var det Stina Resen (Oslo GK) som hadde klatret høyest av de norske.

Med en avsluttende 69-runde bestående av seks birdies, tre bogeys og resten par endte Resen på tredjeplass alene, to under par sammenlagt og to slag bak vinneren Sarah Nilsson (Sverige), som ledet turneringen fra start til slutt. Resens tredjeplass var verdt 31 600 svenske kroner, hennes største utbetaling denne sesongen.

Ett slag bak henne endte Mariell Bruun og Vestfold GKs Ladies European Tour-spiller Celine Borge på fjerdeplass, som i likhet med Resen rundet av uken med 69 slag. 

Marita Engzelius delte 8.-plassen på én over par, etterfulgt av Madelene Stavnar (Vestfold GK) på 16.-plass (+4) og Rachel Raastad (Haga GK) på 17.-plass (+6).

Tonje Daffinrud (Vestfold GK) delte 22.-plassen på åtte over par.

Resultater

 

- - -

Før turneringen:

Fra kriseår til flotte forhold før sesongfinalen

Tolv norske spillere skal i aksjon i ukens finale på Swedish Golf Tour, Nøtterøy Open. Blant dem er fire av våre europatour-proffer. Og de kan boltre seg på en bane som endelig viser seg fra sin beste side etter en tøff 2018-sesong.

Torsdag, fredag og lørdag spilles Nøtterøy Open på Nøtterøy GK i Vestfold, årets andre proffturnering for kvinner i Norge i år og den fjerde totalt. Med en pott på 400 000 kroner er det den største turneringen på årets Swedish Golf Tour.

– Vi gleder oss veldig til å komme i gang og arrangere en slik turnering. Det er den eneste nasjonale profftouren for kvinner i hele Europa, og da er det ekstra positivt at banen har rukket å bli bra i tide. Turneringen er et viktig utstillingsvindu for klubben vår, sier Peter Johansson, daglig leder i Nøtterøy GK til Norsk Golf.

Blant de tolv norske spillerne som stiller til start, finner vi fire av våre Ladies European Tour-spillere – og tre av dem er lokale jenter: Celine Borge (Vestfold GK), Tonje Daffinrud (Vestfold GK), Madelene Stavnar (Vestfold GK), samt Marita Engzelius (Haga GK).

— Jeg gleder meg veldig til å spille, og jeg synes det er gøy endelig å ha turnering på hjemmebane. Jeg håper mange kommer ut og ser på. Banen er i fin stand etter forholdene, og været ser ikke så ille ut heller. Jeg kjenner det er på tide med en norsk seier, og jeg skal gjøre mitt for at den pokalen blir min, sier Tonje Daffinrud i en pressemelding fra NGF før turneringen.

Dette er de tolv norske på startstreken:

Celine Borge (Vestfold GK)

Mariell Bruun (Larvik GK)


Tonje Daffinrud (Vestfold GK)


Marita Engzelius (Oslo GK)


Anna Cathrine Krekling (Oslo GK)


Julie Loennechen (Larvik GK)


Julia Myklebust (Ålesund GK)


Rachel M. Raastad (Haga GK)


Stina Resen (Oslo GK)


Madelene Stavnar (Vestfold GK)


Elisabeth Tønnessen (Grimstad GK)


Katrine Tønnessen (Grimstad GK)

I likhet med mange andre østlandsklubber startet golfsesongen 2018 på verst tenkelig vis for Nøtterøy GK etter at vinteren drepte nesten alt gress på hele banen. Deretter kom det en sommer med bare noen få minutter regn totalt.

– Men for tre uker siden fikk vi mye regn, og plutselig har banen blitt superfin. Det er helt herlig. Det er bedre sent enn aldri, og vi er glade for at vi får vist frem banen fra sin beste side, sier Peter Johansson.

– Hvordan blir banen satt opp?

– Swedish Golf Tour setter den opp på samme måte som i sine andre turneringer. Totallengden på banen blir på cirka 5500 meter, og med noen ekle flaggplasseringer her og der, men også muligheter for å gjøre birdies. De spillerne som lykkes med litt risk-reward-slag og som slår best fra 100 meter og inn, er de som kommer til å gjøre det best i denne turneringen.

– Hva synes medlemmene om at banen stenges for turnering på et tidspunkt på året der de gjerne vil spille før høsten kommer?

– De fleste medlemmene har vært glade for å få en så stor turnering hit. Vi har gitt beskjed til NGF om at vi gjerne kunne tenke oss å arrangere LET Access- og Ladies European Tour-turneringer også i fremtiden, men enn så lenge er det ikke aktuelt siden LET ikke følger de internasjonale antidopingreglene. Men medlemmene vet at en slik turnering er bra publisitet for banen. Det er så klart noen som er kritiske også, men jeg vil anslå at 95 prosent har vært positive, sier Johansson.

Johansson sier slike turneringer også er bra for samholdet, stoltheten og lojaliteten i klubben. På starten av sesongen måtte klubben for alvor teste lojaliteten til medlemmene da de ba om 3000 kroner i ekstraordinær årskontingent for å dekke inn kostnadene som krevdes for å fikse banen etter vinterskadene. Under den ekstraordinære generalforsamlingen stemte alle de oppmøtte for den ekstraordinære kontingentøkningen.

– Det er tydelig at vi har medlemmer som brenner for klubben sin. Vi var tidlig ute med å kommunisere av vi kom til å trenge medlemmenes hjelp med å få banen i stand. Medlemmene er ryggraden i klubben, og det er veldig viktig for oss å ta vare på dem. Jeg håper de har sett at vi har jobbet hardere enn noen gang i år med å få banen i god stand. Vi har også lagt mye vekt på å løfte det sosiale miljøet i klubben for å sørge for at folk har det bra. Og ukens turnering avsluttes med en oktoberfest for medlemmene med sauerkraut og øl i klubbhuset. I tiden fremover blir vår viktigste oppgave også å få de som ikke er så aktive, til å spille enda mer golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.