Rory røk ut av sin egen turnering

Rory Getty

FORE: Rory Mcilroy levde ikke opp til forventingene i sin egen turnering på Europatouren. (Foto: Getty Images)

Verdensener Rory Mcilroy er vert for Irish Open på Europatouren denne uken, men misset cutten med fire slag etter to svake runder.

Irish Open Hosted by the Rory Foundation er blant de absolutte høydepunktene på årets Europatour. Arenaen for denne storturneringen er ærverdige Royal County Down i Nord-Irland, som er rangert blant de beste og vakreste golfbanene i verden.

Verdensener og turneringsvert Rory Mcilroy fikk det ikke til å stemme i de krevende forholdene, og leverte en meget svak åpningsrunde torsdag. 80 slag, ni over par, er sjelden kost for Rory, som vanligvis er å se på toppen av ledertavlen.

Den svake åpningsrunden ble simpelthen umulig å hente inn på andrerunden, og dermed måtte han finne seg i å pakke sakene tidligere enn planlagt. 

Selv var han mest skuffet på fansens vegne.

- Jeg prøvde alt jeg kunne, men klarte dessverre ikke å sette sammen noen god score. Støtten ute på banen har vært helt fenomenal, og dette er det tredje året på rad de ikke får se meg spille i helgen. Skuffelsen er nok størst for dem, for jeg ser faktisk frem til to uker med fri før US Open, sa han til europantour.com fredag.

Etter to runder er det kun 9 spillere under par, og seks av disse deler ledelsen. Tyrrell Hatton, Rafa Cabrera-Bello, Søren Kjeldsen, Chris Wood, Richie Ramsay og Bernd Wiesberger er best av alle med tre under par så langt.

LEADERBOARD
Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.