– Rygg, håndledd, nakke. Hva blir den neste skaden min?

– Rygg, håndledd, nakke. Hva blir den neste skaden min?

(Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Espen Kofstad skulle kjempe om muligheten til å sikre europatour-kortet i siste runde av Kazakhstan Open.I stedet måtte han trekke seg.

Oslospilleren startet dagen på delt 21. plass, bare fire slag bak en topp-5-plassering som ville sikret ham europatour-kortet for 2016. Med en samlet premiepott på 450 000 euro var nemlig Kazakhstan Open en av årets viktigste turneringer på årets Challenge Tour. 

Dessverre skulle avslutningsrunden bli av det kortvarige slaget.

– Nakken min låste seg på hull 1, sier Kofstad til Norsk Golf. Han sier han ikke vet noe om skadeomfanget ennå.

29-åringen kjempet seg gjennom syv hull før smertene ble for store. Etterpå skrev han i frustrasjon på sin Facebook-profil:

– Rygg, håndledd, nakke. Hva blir den neste skaden min?

Kofstad fikk nesten hele 2014 og 2015 ødelagt av en skade i ryggen. De siste ukene har det imidlertid vært håndleddet som har holdt ham på sidelinjen i to turneringer. Dermed har han også falt utenfor den viktige topp-15-plasseringen på Challenge Tours pengeliste. Han ligger nå på 18. plass, 8000 euro bak topp-15.

Kofstad må sannsynligvis spille inn rundt 17 000 euro på årets seks resterende turneringer for å sikre europatour-kortet. 

Eirik Tage Johansen delte 57. plassen i Kazakhstan på en over par. Kristian Krogh Johannessen misset cuten. 

Tage og Krogh ligger på henholdsvis 79. og 86. plass på Challenge Tours pengeliste. Det er topp-70 ved sesongslutt som fornyer europatour-kortet.

Krogh til Norsk Golf: – Jeg har trent mer enn jeg noensinne har gjort 

Neste turnering, Italian Challenge, slår i gang torsdag.

Resultater 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.