Skarpnord biter fra seg på LPGA-touren

Skarpnord biter fra seg på LPGA-touren

Marianne Skarpnord ligger rett utenfor topp-10 etter halvspilt LPGA-turnering i Australia. (Foto: Getty Images)

Marianne Skarpnord er i knallform om dagen. Hun har heng på toppen av leaderboardet etter halvspilt LPGA-turnering i Australia.

Etter noen sesonger på rad der topplasseringene har uteblitt for Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK), har sarpingen slått knallsterkt tilbake de første par ukene av årets sesong.

Nylig endte hun på andreplass  i Abu-Dhabu, hennes beste plassering på europatouren på fem år, og forrige uke vant hun en turnering på den australske touren.

Denne uken har Skarpnord, Karoline Lund (Losby GK) og Tonje Daffinrud (Vestfold GK) fått mulighet til å bryne seg mot LPGA-motstand i Vic Open i Australia, og Skarpnord fortsetter i samme spor som tidligere.

Med runder på 71 og 69 slag deler sarpingen 12.-plassen etter halvspilt turnering. Med fem under par totalt har hun ett slag opp til topp-10 og bare to slag opp til topp-5. Amerikaneren Kim Kaufman leder med 13 under par sammenlagt.

Etter første runde lå Skarpnord på delt 37.-plass sammen med Karoline Lund. Lund klarte dessverre ikke å holde trykket oppe og raste ned til 124.-plass og misset cut med en blytung 80-runde fredag.

Dessverre blir det heller ikke helgespill for Tonje Daffinrud etter at hun leverte runder på 73 og 76 slag og +4 sammenlagt, fire slag bak cutgrensen.

Vic Open er en turnering utenom det vanlige. European Tour og LPGA Tour samarbeider om verdens eneste tour-turnering der kvinner og menn spiller på samme bane til samme tid og for like mye premiepenger, men i hvert sitt startfelt.

Ettersom det er mindre premiepenger på spill enn det vanligvis er på LPGA- og europatouren, uteblir mange av de største stjernene. Det har åpnet opp for at tre norske damer og tre herrer har fått mulighet til å delta i turneringen(e).

Leaderboard


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.