Skarpnord falt, Daffinrud klatret

Skarpnord falt, Daffinrud klatret

Marianne Skarpnord sesongåpnet med 17. plass. (Foto: Getty Images)

Det ble ikke den avslutningen på ISPS Handa New Zealand Women’s Open, som Marianne Skarpnord hadde sett for seg.

Etter å ha gått sin andre strake 70-runde lørdag, lå Skarpnord fire slag bak verdensener Lydia Ko før siste runde. Dessverre klarte hun aldri å utfordre om topplassering søndag.

Med to bogeys, en dobbelbogey, tre birdies og resten par på scorekortet, falt hun fra 12. til 17. plass. Med -3 sammenlagt endte hun syv slag bak vinneren Lydia Ko.

Tonje Daffinrud lå på 43. plass før siste runde. Søndag avsluttet hun på sterkt vis med en 69-runde, bestående av fire birdies og en bogeys.

Det blir spennende å følge konkurransen mellom de beste norske kvinnene i 2016. Til sommeren er det duket for OL i Rio, og det gjenstår fortsatt å se hvilken av de norske damene som skal gi Suzann Pettersen selskap. For øyeblikket ser det ut til at det er Marianne Skarpnord som skal kapre plassen. 

(Se hvordan de norske kvinnene ligger an på verdensrankingen under)

Skarpnord, Martens og Daffinrud endte fjorårets europatour-sesong på henholdsvis 12.-, 57.- og 61. plass på pengelisten. Daffinrud var satt ut av spill nesten hele andre halvdel av sesongen, på grunn av en skade i håndleddet.

Leaderboard

De norske på verdensrankingen

(De to beste kvinnene kvalifiserer seg til OL. Man må være topp-300 i verden for å kunne kvalifisere seg.)

13. Suzann Pettersen - 4,54 poeng

116. Marianne Skarpnord - 0,95

410. Tonje Daffinrud - 0,16

459. Caroline Martens - 0,12

510. Caroline Westrup - 0,09

519. Rachel Raastad - 0,08

618. Marita Engzelius - 0,05

913. Cecilie Lundgreen - 0,01

976. Renate Hjelle Grimstad - 0,01

1039. Karoline Stormo - 0,01

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.