Skarpnord fortsetter å overbevise

Skarpnord fortsetter å overbevise

Marianne Skarpnord, her med forloveden Richard Green som caddie, fortsetter å levere varene på europatouren denne sesongen. Men hun leder ikke lenger touren sammenlagt. (Foto: LET)

Marianne Skarpnord sitt navn har vært fast inventar nær toppen av leaderboardene på europatouren denne sesongen. Lalla Meryem Cup i Marokko var intet unntak.

Sarpingen rundet av turneringen med en score på 70 slag (-3), hennes laveste runde hele uken. Dermed delte hun til slutt fjerdeplassen sammen med tre andre spillere på fem under par sammenlagt, åtte slag bak den overlegne vinneren Nuria Iturrios.

Skarpnord var hele fem under par for dagen etter tolv hull, men to sene bogeys hindret henne i å få en plass på pallen.

Hennes 15 750 innspilte euro var akkurat ikke nok til å holde Iturrios under seg på Ladies European Tours pengeliste, og spanjolen er nå den nye sammenlagtlederen – med Skarpnord hakk i hæl som nummer to.

Etter flere år med litt labre resultater på europatouren har Skarpnord virkelig slått tilbake denne sesongen, der høydepunktet så langt har vært seieren i Australian Ladies Classic – hennes første LET-seier på seks år. Skarpnord har spilt inn 76 000 euro så langt i år, cirka 737 000 norske kroner.

Vi må 15 slag bak Skarpnord for å finne det neste norske navnet på leaderboardet i Marokko. Celine Borge delte 54.-plassen på ti over par, etterfulgt av Mariell Bruun på 57.-plass (+11). Bruun spiller til daglig på nivå 2 i Europa, LET Access Series, og dette var første gang hun klarte cuten på europatouren.

Tonje Daffinrud og Marita Engzelius deltok også denne uken, men misset begge cuten.

Neste europatour-turnering, Omega Dubai Moonlight Classic, spilles på Emirates Golf Club fra 1. til 3. mai. Skarpnord og Daffinrud er foreløpig de eneste norske spillerne som er klare til start, men Marita Engzelius er foreløpig andrereserve og har også god mulighet til å komme med.

Resultater


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.