Skarpnord kjemper i toppen i Kina

Skarpnord kjemper i toppen i Kina

SOLID: Marianne Skarpnord kjemper i toppen i Kina. (Foto: Getty Images)

Det har virkelig løsnet for Marianne Skarpnord i 2015. Hun er helt i toppen etter halvspilt Buick Championship i Shanghai

Etter en åpningsrunde på 69 slag (-3), fulgte sarpingen opp med en andrerunde på 70 slag fredag. Dermed klatret hun to plasser, og er nå inne blant topp-5 på leaderboardet når to runder gjenstår.

Skarpnord er i skrivende stund ett slag unna pallplass, og seks bak den overlegne lederen, hjemmehåpet og verdensfemmer Shanshan Feng. 

Lenger ned på leaderboardet ble det dessverre årets første missede cut på Tønsberg-jenta Tonje Daffinrud.

Hun startet andrerunden +3, ett slag utenfor cutstreken, men kom seg tidlig på riktig side. Dessverre avsluttet hun med tre bogeys for å falle til +4, og må dermed pakke sakene tidlig.

– Spillet føltes solid i hele dag, så nå er jeg ganske frustrert. Jeg skal lære av dette, og jobbe hardt før neste turnering i Tyrkia, skriver hun på sin Facebook-profil

Marianne Skarpnord har identifisert nettopp Tonje Daffinrud som sin tøffeste utfordrer i kampen om en OL-billett til Brasil neste sommer.

– Jeg tror Tonje kommer til å bli veldig bra, spørsmålet er bare hvor fort hun blir veldig bra. I og med at hun ikke hadde noen rankingpoeng før i fjor høst kommer hun til å klatre mye med noen gode resultater fremover. Jeg skal kjempe med nebb og klør for å holde henne bak meg, og jeg tror det kommer til å bli en morsom fight, sa Skarpnord til Norsk Golf forrige uke.

Ny energi

Skarpnord sier hun føler seg som et nytt menneske i 2015. En skuffende 2014-sesong ble rundet av med et brudd i armen etter et fall på isen i starten av november. Hun ble satt ut av spill i to måneder. Det skulle vise seg å være akkurat det hun trengte. Nå har hun satt seg topp-5 på LETs pengeliste ved sesongslutt som det store målet for året. 

– Når jeg ser tilbake på det i dag var det noe av det beste som kunne skje meg. Jeg har slitt mentalt i en periode. Jeg følte jeg hadde gått et par år uten noe særlig progresjon, og kom meg ingen vei. Skaden i armen tvang meg til å ta en pause. Jeg fikk litt panikk i starten, men følte etterhvert at hodet fikk en mulighet til å slappe av. Det var kjempedeilig med litt fri fra golfen. På nyåret var jeg mer sulten enn noen gang, sier Skarpnord om hvorfor det har løsnet i 2015.

Skarpnord ligger på femteplass på Ladies European Tour sin pengeliste etter fem turneringer.

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.