Skarpnord og Lund fortsetter å imponere i Australia

Skarpnord og Lund fortsetter å imponere i Australia

Marianne Skarpnord overbeviser i årets første europatour-turneringer. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Marianne Skarpnord skal kjempe om sin første europatour-seier på fem år i Oates Vic Open søndag. Proffdebutant Karoline Lund imponerer også med å ligge topp-10 før siste runde.

Marianne Skarpnord deler tredjeplassen før søndagens avgjørende runde, til tross for at hun måtte to over par lørdag. Hun gjorde fem bogeys, tre birdies og resten par i vindfulle forhold på 13th Beach Golf Club, og ligger nå fire under par sammenlagt. Heldigvis måtte også lederen Minjee Lee bruke 75 slag, og dermed har hun fortsatt en overkommelig luke på tre slag opp til toppen før siste runde.

Skarpnord har vunnet tre ganger på europatouren tidligere, sist gang i 2013. Hun vant også Oates Victorian Open i 2015, men det var før turneringen ble et samarbeid mellom den australske og europeiske touren.

Etter noen begivenhetsfattige sesonger hadde en topplassering vært en perfekt start på det nye året for sarpingen, som beskriver Australia som «sitt andre hjem». Hennes forlovede Richard Green er australier.

– Dette føles på en måte som hjemme nå. Jeg bor 300 meter fra klubbhuset og spiller her hele tiden når jeg er her. I år akter jeg å vinne turneringen, sier Skarpnord til Ladies European Tours nettside.

Karoline Lund biter fra seg i sin første europatour-turnering. (Foto: Tristan Jones)

Tre slag bak Skarpnord holder proffdebutant Karoline Lund stand i topp-10. Hennes 74-runde lørdag gjør at hun ligger én under par sammenlagt. Det holder til en overbevisende 8.-plass sammen med seks andre spillere.

Hennes scorekort inneholdt tre bogeys, to birdies og resten par.

Fem av de seks norske spillerne som stilte til start i Australia denne uken, klarte cuten etter to runder. Lørdag ble det imidlertid satt en ny cut, og da røk både Celine Borge, Tonje Daffinrud og Caroline Martens ut. Borge, som lå oppe på 8.-plass etter første runde, hadde tyngre dager på jobb fredag og lørdag. Hun endte på 42.-plass (+5), to slag bak cutstreken. 

Fire slag bak henne endte Caroline Martens, som spilte sin første turnering etter å ha tilbragt hele fjoråret på sidelinjen med et alvorlig tilfelle av hjernehinnebetennelse. Martens skrev på sin Instagram-konto før avreise til turneringen av uken først og fremst skulle være en test for å se hvordan kroppen responderte på konkurransegolf igjen:

– Jeg gleder meg veldig, men jeg er også litt redd. Det har vært en lang vei å gå siden jeg ble syk i april i fjor og frem til nå, og jeg har fortsatt lang vei å gå for å komme tilbake til 100 prosent. Uansett føler jeg meg mye bedre, og det er på tide å teste kroppen igjen og kjenne hvordan kroppen føles, skrev Martens.

Tonje Daffinrud hadde en blytung dag på jobb lørdag og falt ned til 67.-plass (+11) med en 83-runde.  Hennes klubbvenninne Madelene Stavnar spilte ikke lørdag, da hun var en av spillerne som misset fredags-cuten.

Leaderboard 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.