Skarpnord på andreplass i Kina

Skarpnord på andreplass i Kina

I STORFORM: Marianne Skarpnord spiller forrykende i Kina, og deler andreplassen før siste runde av Buick Championship. (Foto: Getty Images)

Marianne Skarpnord fortsetter å levere varene i Kina. Når kun én runde gjenstår ligger sarpingen på en delt andreplass i Buick Championship.

Marianne Skarpnord beveget seg i riktig retning på moving day, og har nå spilt seg helt opp i toppen av ukens turnering i Shanghai.

Tredjerunden inneholdt fem birdies og tre bogeys, og dermed kunne hun signere for en knallsterk 69-runde. Spesielt imponerende var midtpartiet i hennes runde, hvor hun leverte fire birdies på rad fra hull seks til hull ni.

Med åtte under par deler hun andreplassen med Hyeon Seo Kang fra Sør Korea, og det blir nok først og fremst andreplassen Skarpnord må sikte seg inn på. 

Shanshan Feng fra Kina er nemlig 15 under par, og har dermed sikret seg en ledelse på hele syv slag før finalerunden. Det skal med andre ord mye til for at Skarpnord eller de andre utfordrerne skal ta henne igjen i løpet av kun 18 hull.

Med det gode spillet i ukens turnering, fortsetter Skarpnord den gode formen hun har funnet i 2015, og sarpingen har tidligere uttalt at hun føler seg som et nytt menneske. 

En skuffende 2014-sesong ble rundet av med et brudd i armen etter et fall på isen i starten av november. Hun ble satt ut av spill i to måneder. Det skulle vise seg å være akkurat det hun trengte. Nå har hun satt seg topp-5 på LETs pengeliste ved sesongslutt som det store målet for året. 

– Når jeg ser tilbake på det i dag var det noe av det beste som kunne skje meg. Jeg har slitt mentalt i en periode. Jeg følte jeg hadde gått et par år uten noe særlig progresjon, og kom meg ingen vei. Skaden i armen tvang meg til å ta en pause. Jeg fikk litt panikk i starten, men følte etterhvert at hodet fikk en mulighet til å slappe av. Det var kjempedeilig med litt fri fra golfen. På nyåret var jeg mer sulten enn noen gang, sier Skarpnord om hvorfor det har løsnet i 2015.

Før ukens turnering ligger Skarnord på femteplass Ladies European Tour sin pengeliste, og er dermed på god vei mot å nå sine mål.

Tonje Daffinrud, som spiller sin første sesong på LET, fikk det dessverre ikke til å stemme i Kina denne uken. Med +4 etter to runder måtte hun pakke sakene tidlig, men uttalte på sin Facebook-profil at han skulle jobbe hardt for komme sterkere tilbake i Tyrkia, hvor hennes neste turnering spilles.


LEADERBOARD

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.