Skarpnord spilte seg opp da Daffinrud falt av

Skarpnord spilte seg opp da Daffinrud falt av

GODT MED: Marianne Skarpnord ligger på syvendeplass etter to runder i Kina, og har god kontakt med lederen. (Foto: Getty Images)

Mens Marianne Skarpnord gjorde et kraftig rykk i riktig retning på andre runde i Kina, gikk det motsatt vei for Tonje Daffinrud.

Marianne Skarpnord startet Sanya Ladies Open med en solid 70-runde (-2) men havnet litt i skyggen av Daffinrud som var helt i toppen med fire under.

På dag to skulle rollene vise seg å byttes for de norske jentene. Skarpnord klinte til med en strålende 68-runde, og spilte seg dermed opp til en lovende syvendeplass. Totalt er sarpingen seks under par, og har dermed god kontakt med Kusuuma Meechai som leder på -10.

Daffinrud startet dagen på fjerdeplass, og lå godt an også etter ni hull. Med fire over par på back nine falt hun imidlertid kraftig, og da alt var sagt og gjort hadde hun rast hele 25 plasser på ledertavla med sine 75 slag. Med -1 totalt ligger Vestfold-jenta på delt 31. plass når to runder gjenstår.

Caroline Martens gikk de to første rundene på ni over par, og misset dermed cutten med god margin.

(LEADERBOARD)

Tonje Daffinrud har bare spilt syv turneringer i år. Hennes beste resultat er 13. plassen i Lalla Meryem Cup i Marokko i mars. Hun gjorde comeback etter over fire måneder på sidelinja for to uker siden i Hero Indian Women’s Open. Det endte med delt 40. plass. Med kun tre turneringer igjen av årets sesong, ligger hun på 75. plass på Ladies European Tours pengeliste. En god plassering denne uken vil sikre henne arbeidsrettigheter i det gode selskap også neste sesong. Daffinrud lå på 34. plass på pengelisten da hun ble skadet i juni. 
 

Ladies European Tour Order of Merit

1. Shanshan Feng (Kina) - 306 213 euro

2. Nicole Broch Larsen (Danmark) - 226 918

3. Suzann Pettersen (Norge) - 223 735

4. Melissa Reid (England) 219 150

5. Gwladys Nocera (Frankrike) - 203 740

. . .

14. Marianne Skarpnord (Norge) - 102 505 euro

66. Caroline Martens (Norge) - 25 186

75. Tonje Daffinrud (Norge) - 22 561

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.