Sliper på tredjeplass i Sörenstams turnering – klar for turnering i USA

Sliper på tredjeplass i Sörenstams turnering – klar for turnering i USA

Franziska Sliper kapret den siste plassen på pallen i Annika Invitational. (Foto: Team Norway Golf)

Fransiska Sliper (Sola GK) endte på en sterk tredjeplass i ANNIKA Invitational Europe på Kungl. Drottningsholms GK – en av Skandinavias mest prestisjetunge juniorturneringer.

Sliper startet torsdagens avslutningsrunde i ledelse, etter å ha innledet uken med runder på 71 og 70 slag. Jakten på seier fikk også en god start med birdie allerede på åpningshullet på sisterunden, men den ble dessverre umiddelbart annulert av en bogey og dobbelbogey på de to neste hullene.

Deretter fulgte hun opp med ni strake par. Samtidig kom italieneren Anna Zanusso bakfra og gjorde birdie etter birdie etter birdie, og med én bogey, én birdie og fire par på de seks siste hullene for sliper måtte hun til slutt ta til takke med tredjeplass sammenlagt (-1), seks slag bak vinneren Zanusso. 

Selv om det ikke holdt til seier for Sliper, sikret hun akkurat en plass i Annika Invitational USA på starten av 2019-sesongen. Det klarte hun takket være en up-and-down fra utenfor green for par på det aller siste hullet

Sliper fikk selskap i topp-10 av Oslo GKs Emilie Øverås, som delte 8.-plassen på åtte over par etter runder på 77, 77 oh 70 slag. Syv slag bak henne igjen delte Anna C. Krekling (Oslo GK) 19.-plassen. Tina Mazarino (Kjekstad GK) ble nummer 22 på +16, Oda Sofie Kilsti (Ålesund GK) nummer 27 på +17 og Celine Brovold Sanne (Asker GK) delt 34 med +18. Fana-jenta Mia Sandtorv Lussand endte sist av de norske jentene på delt 56.-plass, 26 over par.

LPGA Tour-legenden Annika Sörenstam startet opp ANNIKA Invitational med ambisjon om å gjøre det til mer enn en golfturnering; Hun ville gi juniorene en forsmak på hva som venter dem ute på touren. Turneringen er organisert på lignende måtte som LPGA-turneringer, med egne seminarer, offisielle middager og ulike arrangementer integrert i selve turneringen.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.