Solid EM-prestasjon av Marøy

Marøy Mikalsen

EM-GUTTA: Petter Mikalsen og Vetle Marøy representerte Norge i årets individuelle europamesterskap i Slovakia. (Foto: Norwegian Golf Team/Facebook)

Vetle Marøy spilte solid fra start til slutt i årets europamesterskap, og endte til slutt åtte under par. Med svært lave scorer måtte han riktignok ta til takke med 47. plass, men dette er uansett en sterk prestasjon av bergenseren.

Årets individuelle EM for herrer ble spilt på Penati Golf Resort i Slovakia, og Norge var representert ved Petter Mikalsen fra Stavanger og Vetle Marøy fra Bergen.

Mens de fleste storturneringer setter cutten etter to runder, får alle deltagerne spille tre runder i EM før startfeltet minskes. Petter Mikalsen spilte stabilt og endte én under par på sine tre runder, men var allikevel fem slag fra å få spille finalerunden.

Cutten gikk på utrolige seks under par, og dermed var det bare en nordmann som fikk være med videre.

Vetle Marøy leverte rundescorer på 69-68-71-71 og endte dermed åtte under par totalt. På en svært tett resultatliste med mange lave scorer holdt dette til en høyst godkjent 47. plass.

Italienske Stefano Mazzoli ble europamester med en imponerende totalscore på 19 under par, og sikret seg dermed plass i neste års Open Championship.

Det svenske supertalentet Marcus Kinhult delte sjetteplassen på 15 under, og fortsetter å vise at han er en mann å regne med i fremtiden.


RESULTATER

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.