Solid gjennomført uke av Krogh på europatouren

Solid gjennomført uke av Krogh på europatouren

Kristian Krogh Johannessen overbeviste mot europatourmotstand. (Foto: Getty Images)

Kristian Krogh Johannessen leverte sin beste europatour-plassering i karrieren i Rocco Forte Open på Sicilia – en samarbeidsturnering mellom Europa- og Challenge-touren.

Etter to missede cuter på rad på Challenge Tour var Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) tilbake i form på Verdura GC i Italia – i en turnering som har navn som Thomas Bjørn, Thorbjørn Olesen, Edoardo Molinari, Søren Kjeldsen og Matteo Manassero med i feltet.

Før siste runde lå Krogh på en fin 28.-plass (-3), etter en fin runde på fire under par på «moving day» lørdag. Søndag fulgte han opp med en stødig runde på én under par, bestående av tre birdies, to bogeys og resten par. Selv om han falt seks plasser til delt 34.-plass, var det hans beste plassering i karrieren i europatour-sammenheng.

Dette er tredje gang i år at Krogh får mulighet til å teste seg mot europatour-motstand. De to første forsøkene på starten av sesongen resulterte i en 49.-plass og en misset cut. Søndagens 34.-plass var verdt en pen utbetaling på 7100 euro, cirka 68 000 kroner, hans nest største utbetaling European Tour/Challenge Tour.

To slag bak Krogh fulgte Eirik Tage Johansen på en fin 48.-plass, med runder på 73, 70, 70 og 69 slag.

For Jarand Ekeland Arnøy ble uken av det forglemmelige slaget etter runder på 78 og 84 (!). Med +20 totalt endte han nest sist. Arnøy var fjorårets opptur i norsk herregolf, men har slitt så langt i årets sesong med fire missede cuter og en 61.-plass på sine fem første turneringer.

Joakim Lagergren fra Sverige vant turneringen i omspill mot franskmannen Mike Lorenzo-Vera. De endte begge 16 under par.

Resultater


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.