Solid juniorinnsats i Frankrike

Kristoffer Reitan

I GANG: Kristoffer Reitan var en av flere norske juniorer som startet sesongen i Frankrike denne uken. (Foto: Norsk Golf)

Denne uken spilles det åpne franske juniormesterskapet, og flere av de norske spillerne gjorde en god figur.

Kristoffer Reitan, Sander Stavnar, Elias Hustad Birkeland, Aleksander Øverli og Markus Braadlie stilte til start i gutteklassen, hvor 132 av de beste juniorspillerne i Europa konkurrerer om Carlihan Trophy.

I utgangspunktet skulle det spilles 36 hull kvalifisering, men grunnet ekstrem vind ble slagspillet kortet ned til 18 hull. 

Kristoffer Reitan og Aleksander Øverli fikk en tøff dag i de krevende spilleforholdene, og signerte for 86 slag. Markus Braadlie kom til slutt inn på 82 slag, og heller ikke det var godt nok til å kvalifisere seg til matchplay.

Her var det de 32 beste som fikk være med, og blant dem var både Stavnar og Hustad Birkeland. 

Med en runde på 78 slag, havnet Stavnar på en delt 8. plass i kvalifiseringen. To slag bak, på en delt 19. plass, havnet Hustad Birkeland og dermed bar det ut i matchplay.

Dessverre gikk det ikke helt etter planen for de norske gutta i den første runden.

Stavnar tapte dessverre 4/2 for engelske Arrun Singh Brar, mens Hustad Birkeland tapte for Julian Audibert fra Frankrike på det siste hullet. 

Selv om de sikkert hadde ambisjoner om å komme lenger i matchspillet, må dette anses som sterke prestasjoner i sesongåpningen.

Coach for anledningen, Marcus Eidelöf, var fornøyd med guttenes innsats og kunne fortelle at de bruker de resterende dagene i Frankrike på fysisk trening.

I jenteklassen var det tre norske deltakere i startfeltet, men verken Kristin Berntsen Simonsen, Susana Vik, Renate Hjelle Grimstad eller Karoline Lund maktet å kvalifisere seg for matchspillet.

RESULTATER GUTTER
RESULTATER JENTER
 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.