Solid Kofstad sikret topp-20 i sesongstarten

Solid Kofstad sikret topp-20 i sesongstarten

Espen Kofstad var solid i sin første europatour-turnering for sesongen. (Foto: Getty Images)

Espen Kofstad leverte varene i sin første europatour-turnering for sesongen. 

Kofstad hadde en delt 23. plass som utgangspunkt før den fjerde og avsluttende runde av Alfred Dunhill Championship i Sør-Afrika.

Søndag fortsatte han det solide spillet sitt og leverte sin tredje runde under par denne uken. 29-åringen fra Oslo startet dagen med to par, før han mistet dagens første slag på hull 3. Tre hull senere svarte han med birdie, før han gjorde en sin fjerde dobbelbogey for uken på hull åtte.

Kofstad stoppet blødningen med tre par på rad før han klinket til med fire birdies på rappen fra hull 12 til 15. Dermed kom han seg inn på to under par for dagen, og klatret til delt 20. plass (-8).

– Dagen var OK. Jeg kom meg bra tilbake etter starten, så det var digg. Jeg er fornøyd med starten på sesongen, konstaterer Kofstad overfor Norsk Golf.

Kofstad har gode resultater å vise til på Leopard Creek. På sine tre opptredener der står han nå med en 14. plass, en 30. plass og en 20. plass. Hans beste plassering i en europatour-turnering er 8. plassen i Open de Espana i 2013.

–Det er så fett å være her på europatouren igjen, sier Kofstad til Norsk Golf.

Sør-afrikaneren Brandon Stone var knusende overlegen på hjemmebane og vant turneringen på 22  under par sammenlagt, hele syv slag foran nærmeste utfordrer, landsmannen Richard Sterne.

Neste uke reiser europatouren til Hong Kong. Espen Kofstad har imidlertid spilt sin siste turnering for året. Han er tilbake i aksjon i midten av januar - også da i Sør-Afrika.

– Nå skal jeg trene litt, en tur til Spania, julefeiring, og så er det SA Open i januar, sier Kofstad.

Det er foreløpig uvisst hvor mange turneringer Espen Kofstad får spilt i denne europatour-sesongen. Kofstad sikret europatour-kortet som sistemann i kvalifiseringen. Dermed må han belage seg på ikke å komme med i de mest lukrative turneringene i den kommende sesongen - med mindre han får en knallstart på sesongen før European Tours re-rankingen til våren. Ved re-rankingen justerer touren på kategoriene på de ulike spillerne, basert på hvordan de har startet sesongen. Slik har spillere med dårlige kategorier mulighet til å spille seg til flere starter i andre halvdel av sesongen.

– Jeg får sannsynligvis spilt et sted mellom 20 og 30 turneringer. Jeg må uansett være litt selektiv i hvor mange turneringer jeg kan spille (på grunn av ryggen journ. anm.), så jeg klager ikke over at jeg ikke kommer med i alt, sa Kofstad til Norsk Golf tidligere denne uken.

Resultater 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.