Solid sesongstart på Skarpnord og Lund

Solid sesongstart på Skarpnord og Lund

Marianne Skarpnord tok sin første topp-10-plassering på et halvannet år. (Foto: Getty Images)

Marianne Skarpnord og Karoline Lund falt begge i avslutningsrunden av Oates Vic Open, men kan likevel si seg godt fornøyd med starten på sesongen.

Skarpnord (Moss & Rygge GK) startet sisterunden på delt tredjeplass, tre slag bak lederen Minjee Lee, og hadde dermed mulighet til å kjempe om karrierens fjerde europatour-seier – og hennes første på fem år.

Lee festet imidlertid grepet om seieren allerede i løpet av den første halvannen timen: Hun var fire under par etter åtte hull og så seg aldri tilbake. Skarpnord avsluttet på sin side turneringen med en runde på par, bestående av to birdies, to bogeys og resten par. Dermed falt hun til delt 9.-plass (-4), elleve slag bak Lee, som vant med fem slag over nærmeste utfordrer.

Selv om Skarpnord bevegde seg i feil retning på leaderboardet, var det likevel grunn til å smile: Dette var hennes første topp-10-plassering på europatouren siden mai 2016.

En annen som hadde god grunn til å være fornøyd, var europatour-debutant Karoline Lund. Lund, som fylte 19 år i forgårs, avsluttet med fire birdies, tre bogeys og resten par og sikret dermed en sterk 14.-plass i sin første turnering som proff.

Hele seks norske spillere stilte til start i Australia denne uken. Madelene Stavnar (Vestfold GK) misset cuten etter to runder, mens Celine Borge (Vestfold GK), Tonje Daffinrud (Vestfold GK) og Caroline Martens (Haga) misset cuten som ble satt før siste runde.

Neste europatour-turnering, ActewAGL Canberra Classic, slår i gang 9. februar. Her spiller Skarpnord, Lund, Martens og Daffinrud, mens Borge og Stavnar har kommet med på invitasjon fra ALPG.

Resultater Oates Vic Open 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.