Solid start av Bertheussen

Bertheussen Madeira

TOMMEL OPP: Elias Bertheussen snudde en dårlig trend denne uken, og er godt med i Madeira Islands Open. (Foto: Privat/Facebook)

Madeira Islands Open, som egentlig skulle vært spilt denne våren, ble avlyst grunnet dårlig vær den gangen. Denne uken prøves det på nytt, og vår mann Elias Bertheussen har kommet godt i gang.

Mens de topprankede spillerne på Europatouren spiller Paul Lawrie Match Play i Skottland, er ukens startfelt på Madeira satt sammen av spillere fra både hovedtouren og Challenge Touren.

Elias Bertheussen har slitt med å få det til å stemme på nest høyeste nivå så langt i år, men en god plassering i denne turneringen kan gjøre underverker for rankingen. I og med at dette er en såkalt co-sanctioned turnering er nemlig premiepotten langt større enn snittet på Challenge Tour, og dermed veier en god prestasjon her en del tyngre enn vanlig.

Derfor er det ingen tvil om at Bertheussen har snudd trenden på et svært gunstig tidspunkt. Med rundescorer på 72-69 er han nå tre under par totalt, og deler med det 41. plassen etter halvspilt turnering.

Med kun fire slag opp til en plass blant de ti beste har han fremdeles gode muligheter til å sikre seg en god plassering, og det var en fornøyd trønder som snakket med Norsk Golf etter runden.

- Meget fornøyd! Er jo ikke bortskjemt med hverken helgespill eller runder på 60-tallet. Så synes jeg har lov til å smile litt nå, var hans kommentar til prestasjonen så langt.

Turneringen ledes av engelske Sam Walker og svenske Pontus Widegren på 11 under par.

LEADERBOARD


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.