Solid start på Aronsens europatour-debut

Solid start på Aronsens europatour-debut

Christian Aronsen debuterer på europatouren denne uken. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Christian Aronsen (39) spiller sin første europatour-turnering i Danmark denne uken. Han kom seg under par på åpningsrunden.

Aronsen (39) har kvalifisert seg til turneringen gjennom sin femteplass på Nordic League-rankingen. Miklagard-veteranen har vært i solid form denne sesongen med syv topp-10-plasseringer på 18 turneringer, inkludert tre pallplasseringer. Nå har han rykket opp to divisjoner opp, og får brynet seg mot Europas elite. So far, so good, for Aronsen.

Torsdag åpnet han med en runde på to under par. Han gjorde fire birdies, to bogeys og resten par, og ligger på delt 31. plass så langt. Det er bare to slag bak topp-10.

(Norsk Golf har foreløpig ikke lykkes i å få en kommentar fra Aronsen. Vi oppdaterer saken.)

Turneringen ledes av Ryder Cup-aktuelle Thomas Pieters (Belgia), Joakim Lagergren (Sverige) og Tom Lewis (England). Sistnevnte åpnet forrykende, og så ut til å komme seg inn på 50-tallet da han åpnet med 13 under par på de første 14 hullene. Med tre sene bogeys ble det imidlertid "bare" -9 for dagen og delt ledelse.

Christian Aronsens debut skjer bare en uke etter at Mathias Lynne Schjølberg fra Oslo GK fikk sin europatour-debut i Tsjekkia. Det endte for øvrig med misset cut.

Made in Denmark-turneringen har på kort tid blitt en braksuksess.

I fjor var det 90 000 tilskuere til stede, og store deler av dem samler seg rundt «Himmerland Hill» - det som på kort tid har blitt et av europatourens mest ikoniske hull. I videoen under kan du se hvorfor:

Første utgave av Made in Denmark gikk av stabelen i 2014. Primus motor for Made in Denmark-turneringen er Jysk- og Himmerland-eier Lars Larsen. 

Følg utviklingen i Danmark her


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.