Solid start av Daffinrud i Australia

Solid start på Daffinrud i Australia

Tonje Daffinrud startet europatour-sesongen godt i Australia. (Foto: Getty Images)

Tonje Daffinrud gikk årets første runde på Ladies European Tour på tre under par.

Torsdag slo Oates Vic Open i gang  på 13th Beach Golf Links utenfor Melbourne. Etter første runde er Tonje Daffinrud beste norske spiller oppe på en delt 13. plass.

Med et prikkfritt scorekort bestående av tre birdies og resten par ligger hun fem slag bak lederen, veteranen Laura Davies.

Daffinrud spilte i likhet med sine Team Norway-kollegaer Marianne Skarpnord og Madelene Stavnar sin første turnering for året forrige uke. Der lå Daffinrud inne blant de ti beste de to første rundene, men falt dessverre av på slutten.

Denne ukens åpningsrunde tyder imidlertid på at Vestfold-spilleren saktens er i ferd med å finne formen etter en tung fjorårssesong på Ladies European Tour:

– Gold Coast Challenge var en veldig bra gjennomkjøring. Spillet føltes solid og jeg fikk den bekreftelsen jeg trengte på at treningen i vinter har vært bra. Litt finpussing scoringsmessig trengs, men jeg føler ting er i ferd med å falle på plass, sa Daffinrud før Oates Vic Open slo i gang.

Daffinruds bestenotering i europatour-karrieren er en 13. plass i Marokko for to år siden. Hennes beste plassering i fjor var en delt 21. plass.

Ukens turnering er et samarbeid mellom den europeiske og australske touren, og er også den eneste turneringen i verden hvor kvinner og menn slår ut i annenhver gruppe. Paret Marianne Skarpnord og Richard Green vant turneringen for to år siden.

Mens Richard Green har startet uken solid og ligger på 5. plass i herrenes turnering, må nok Skarpnord se langt etter seier. Hun gikk torsdagens åpningsrunde på fire over par. Det gir delt 98. plass. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I fjor mistet Green kortet på europatouren, men han er kvalifisert for spill på Asian Tour. Han hadde derfor hatt mulighet til å spille ukens europatour-turnering i Malaysia, men valgte heller å konkurrere i samme turnering som sin forlovede. Han sier til ladieseuropeantour.com at han på dette sene punktet i sin karriere heller prioriterer hvilke turneringer han har lyst til å spille fremfor potensielle premiepenger.

– Jeg elsker denne turneringen, og jeg elsker å være rundt familie og venner.  Det er en turnering jeg tror jeg kan vinne, og jeg elsker å spille banene her. Det er en litt rar følelse å ha en turnering nesten i hagen sin, men det er ideelt med tanke på hvor mye tid jeg bruker på reisefot, sier Green.

16 år gamle Madelene Stavnar debuterte som profesjonell golfspiller i Australia forrige uke. Det endte med en imponerende 11. plass. Torsdag ble hun tidenes yngste norske spiller i en europatour-turnering. Det ble dessverre enn tøff start for Stavnar, som gjorde seks bogeys, en dobbelbogey og en trippelbogey på vei til en score på ti over par. Dermed ligger hun nede på 140. plass, to plasser over bunnen av leaderboardet.

Turneringen spilles over fire runder og avsluttes søndag.

Leaderboard Oates Vic Open

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.