Solid turnering av Bertheussen

Solid turnering av Bertheussen

SOLID: Elias Bertheussen leverte fire jevne runder og fikk en etterlengtet opptur med delt 34. plass i Madeira Islands Open. (Foto: Norsk Golf)

Elias Bertheussen avsluttet med 71 slag i Madeira Islands Open, og med seks under par totalt endte han på delt 34. plass.

Mens de topprankede spillerne på Europatouren spiller Paul Lawrie Match Play i Skottland, er ukens startfelt på Madeira satt sammen av spillere fra både hovedtouren og Challenge Touren.

Elias Bertheussen har slitt med å få det til å stemme på nest høyeste nivå så langt i år, men en god plassering i denne turneringen kan gjøre underverker for rankingen. I og med at dette er en såkalt co-sanctioned turnering er nemlig premiepotten langt større enn snittet på Challenge Tour, og dermed veier en god prestasjon her en del tyngre enn vanlig.

Bertheussen valgte dermed et godt tidspunkt å snu trenden på. Seks under par totalt holdt til en delt 34. plass og en etterlengtet opptur for trønderen.

24-åringen startet finalerunden på verste tenkelige måte, men hentet seg mesterlig inn.

- Fikk en kjip start på dagen med dobbelbogey på mitt første hull. Spilte helt OK etter det, uten at jeg helt klarte å ta vare på par 5-hullene som er så viktige. Uansett fornøyd med uken, og mye positivt å ta med seg videre, skrev han på sin Facebook-profil.

Finske Roope Kakko avsluttet med en forrykende 63-runde, og sikret dermed sin første Europatourtittel med en totalscore på -24.


RESULTATER

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.