Spektakulær Reitan-seier ikke nok da USA slo Europa

Spektakulær Reitan-seier ikke nok da USA slo Europa

Kristoffer Reitan var den sjette nordmannen som representerte Europa i Junior Ryder Cup. (Foto: Getty Images)

Kristoffer Reitan avsluttet Junior Ryder Cup med å chippe i for birdie og seier. Det ble likevel en overlegen triumf til amerikanerne, som nå har vunnet turneringen fem ganger på rad.

– Det var utrolig gøy! Det var gøy å representere Europa, men det å spille bra i tillegg tok hele kaka, sier Kristoffer Reitan til Norsk Golf etter å ha fullført en minneverdig turnering - selv om det ikke gikk veien i lagkonkurransen.

Å delta i Junior Ryder Cup har vært målet hans siden han som tolvåring så Kristoffer Ventura representere Europa i Skottland. Nå, seks år senere, var han endelig på plass i Interlachen i Minnesota med det europeiske flagget på brystet.

Europa startet tirsdagens singelrunder to poeng bak USA. Til tross for at Kristoffer Reitan sørget for at dagens første poeng havnet på den europeiske halvdelen av scoretavlen, var det ikke nok til å tenne den nødvendige gnisten hos europeerne. USA vant til slutt med hele syv poengs margin.

Kristoffer Reitan vant to av sine tre matcher, og bidro dermed med en fjerdedel av de europeiske poengene. Begge seierne hans skjedde på spektakulært vis. Den første kom i fourball mandag ettermiddag, da han klinket til med åtte birdies - flest i hele feltet.

Tirsdag morgen ventet Davis Shore i den avsluttende singelmatchen. Shore er rangert som nummer 46 på verdens amatørranking og var på papiret forhåndsfavoritt. Det var imidlertid 18-åringen fra Oslo som gikk seirende ut av duellen.

Matchen vippet frem og tilbake hele runden før Reitan brettet opp ermene da det gjaldt som mest. Han rundet av en minneverdig uke med tre birdies på de fire siste hullene, inkludert en chip-in på det siste hullet. Det sikret ham seieren. Reitans runde tilsvarte en score på en over par.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

(Har du ikke fått med deg Norsk Golfs store portrettintervju med Kristoffer Reitan? Klikk her!)

Da Norsk Golf pratet med Reitan etter åpningsdagen, var han godt fornøyd med bidraget til laget. Han beskrev opplevelsen som «dødsgøy».

– En morsom ting var at jeg ikke kjente på en eneste nerve i løpet av hele dagen. Jeg hadde en utrolig fri følelse i kroppen, og det var utrolig herlig. Det er definitivt noe jeg skal forsøke å ta med meg videre.

Reitan er den sjette nordmannen som har spilt Junior Ryder Cup. Han fulgte i fotsporene til Suzann Pettersen (1997 og 1999), Marius Thorp (2004), Anders Kristiansen (2006), Are Friestad (2006) og Kristoffer Ventura (2010).

Det var en spesiell stemning som preget åpningsdagen av Junior Ryder Cup etter nyheten om golflegenden Arnold Palmers bortgang søndag kveld. Palmer var en prominent figur i Ryder Cup-sammenheng. Han rakk å vinne 22 matcher i Ryder Cup, mer enn noen annen amerikaner.

– Det er en trist dag for alle i golfen, men jeg vet at Mr. Palmer hadde vært stolt over det som skjer her i Junior Ryder Cup, sa USAs kaptein, Jim Remy, til amateurgolf.com før turneringen slo i gang.

Om tre dager braker herrenes Ryder Cup løs. Den turneringen spilles på Hazeltine National Country Club, med Reitan & co som tilskuere.

Resultater

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.