Spennende avslutning i vente på Bogstad

Reitan

FESTET GREPET: Hjemmefavoritten Kristoffer Reitan festet grepet om ledelsen i junior-NM på dag to. (Foto: Titleist Tour/Facebook)

Kristoffer Reitan økte ledelsen i GU19-klassen i junior-NM, og leder med tre slag før finalerunden. I flere av de øvrige klassene ligger alt til rette for thrilleravslutning.

Junior-NM er den sjette turneringen på årets Titleist Tour, hvor Jarand Ekeland Arnøy (U19, Fana GK), Sandra Nordaas (U19, Drøbak GK), Madelene Stavnar (Vestfold GK, U15) og Bård Skogen (Haugaland GK, U15) topper rankinglistene. Av disse er Sandra Nordaas den eneste som ikke spiller denne uken.

I den eldste gutteklassen har hjemmefavoritten Kristoffer Reitan festet grepet om turneringen, på tross av en lei "nier" på et par 4-hull på åpningsrunden.

Med 68 slag på torsdagen andrerunde forflyttet Reitan seg til -6 totalt, og leder nå med tre slag ned til klubbkamerat Jarle Kaldestad Volden og Kenneth André Johanson fra Østmarka.

Reitan har hatt en strålende sesong så langt, med storspill i blant annet EM og US Amateur. En juniortittel på hjemmebane ville nærmest komplettert sesongen for den lovende Oslo-spilleren.

I den yngre gutteklassen (GU15) er det i realiteten helt åpent før finalerunden. Drøbak-spilleren Mikkel Antonsen har gått opp i ledelsen på fire over par, og leder med ett slags margin ned til Daniel Barth Aas fra Kjekstad og Eirik Einmo Thomassen fra Moss & Rygge.

Blant de eldste jentene har Bergen-spilleren Renate Hjelle Grimstad sikret seg en solid ledelse før siste dag. Med -5 totalt har hun hele syv slag ned til Vestfold-jenta Celine Borge på andreplass. Hjemmespilleren Thea Wakeford-Wesmann er alene på tredjeplass med fem over par totalt.

I JU15-klassen deler Madelene Stavnar (Vestfold) og Tina Mazarino (Kjekstad) ledelsen på +9, tre slag foran Emilie Øverås fra Ålesund. Alt ligger med andre ord til rette for en spennende finaledag på Bogstad.

Fullstendige resultatlister finner du her.

---
 

Order of Merits

Jenter U19

1. Sandra Nordaas (Drøbak GK) - 7070 poeng

2. Celine Borge (Vestfold GK) - 6250

3. Michelle Forsland (Oppegård) - 4306

4. Karoline Stomo (Arendal & Omegn) - 3980

5. Renate Hjelle Grimstad (Bergen GK) - 3589

 

Gutter U19

1. Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) - 4166 poeng

2. Petter S. Møller (Stavanger GK) - 3919

3. Sander Stavnar (Vestfold GK) - 3694

4. Markus Braadlie (Bergen GK) - 3475

5. Jarle K. Volden (Oslo GK) - 3091


Jenter U15

1. Madelne Stavnar (Vestfold GK) - 9166 poeng

2. Emilie Øverås (Ålesund GK) - 7077

3. Franziska Sliper (Sola GK) - 6489

4. Anna C. Krekling (Bærum GK) - 4171

5. Cornelia Karlsson (Oslo GK) - 3918

 

Gutter U15

1. Bård Skogen (Haugaland GK) - 10937 poeng

2. Eirik E. Thomassen (Moss & Rygge GK) - 7300

3. Halvor G. Pettersen (Borregaard GK) - 4974

4. Christian K. Skaale (Fana GK) - 3646

5. Fredrik T. Andersen (Oslo GK) - 3167

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.