Stavnar (15) måtte gi tapt i kvarten

Stavnar (15) måtte gi tapt i kvarten

15 år gamle Madelene Stavnar imponerte i en av Europas største juniorturneringer. (Foto: Benjamin A. Ward)

Norge imponerte stort innledningsvis i British Amateur Championship. Madelene Stavnar tok seg helt til kvartfinale, men nå er dessverre alle de norske spillerne i både gutte- og jenteklassen slått ut. 

15 år gamle Stavnar var øverst på leaderboardet etter de innledende kvalifiseringsrundene på starten av uken, og fortsatte å holde trykket oppe med å vinne begge sine matcher da sluttspillet startet torsdag. 

Fredag startet like bra for Vestfold-jenta, som slo tyske Alexandra Forsterling med to opp på hull 18. I kvartfinalen ble det dessverre over og ut, da Italienske Emilie Alba Platrinieri vant 5&3.

Også Stavnars klubbvenninne, Celine Borge kvalifiserte seg til sluttspillet i England. Hun røk ut i første runde torsdag.

Drøbak-jenta Sandra Nordaas er regjerende mester.

Scoreboard 

På guttesiden var det overraskelsesgutten Ruben Pettersen som holdt lengst ut av de norske. Han kom seg helt til åttedelsfinale, hvor han ble slått 3&2 av belgieren Lucas Becht.

Tidligere på dagen tapte Kristoffer Reitan og Kenneth Johansson sine 16-delsfinalematcher mot Daniel O’Loughlin (England) og Timo Vahlenkamp (Tyskland), henholdsvis en og to ned. Pettersen på sin side slo engelskmannen Coby Blue Cartwright 3&2.

Kristoffer Reitan var for øvrig best av alle de 250 spillerne etter de to første slagspillrundene.

Scoreboard 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.