Stavnar falt fra 4.- til 19.-plass i Kina

Stavnar falt fra 4.- til 19.-plass i Kina

Madelene Stavnar biter fra seg i Kina. (Foto: LET)

Madelene Stavnar (Vestfold GK) blandet seg inn i seierskampen før siste runde av Sanya Ladies Open i Kina. Søndag ble hun dessverre hektet av.

16-åringen, som er årets yngste spiller på europatouren, lå før turneringen slo i gang nede på 124.-plass på pengelisten (3405 euro), snaue 12 000 euro bak 80.-plassen som gir fornyede rettigheter på europatouren neste år. Det tilsvarete en topp-fire-plassering i helgens turnering i Kina. Og det var nettopp på fjerdeplass hun lå før søndagens avslutningsrunde.

 

Stavnar startet runden tre slag bak lederen Celine Boutier fra Frankrike, men ble hektet av tidlig da hun startet runden med bogey-dobbelbogey. Derfra og inn gjorde hun to birdies og to bogeys på vei til en runde på tre over par (75).

Dermed falt hun til delt 19.-plass sammenlagt (-2). Selv om avslutningen var skuffende, er var det hennes beste plassering i europatour-sammenheng. Hun klatrer nå til 105.-plass på pengelisten (7605 euro), 6000 euro bak topp-80.

Beste norske spiller i Kina ble til slutt Marianne Skarpnord på delt 12.-plass. Hun endte fire under par sammenlagt etter runder på 68, 73 og 71 slag. Dette var Skarpnords beste plassering for sesongen.

Tonje Daffinrud endte til slutt på 51.-plass, fire over par. Den løftet henne fra 82.- til 73.-plass på pengelisten.

Leaderboard 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.