Sterk avslutning av Krogh – sikret topp-10-plassering

Sterk avslutning av Krogh – sikret topp-10-plassering

Kristian Krogh Johannessen endte på en fin 7.-plass i Sverige. (Foto: Getty Images)

Kristian Krogh Johannessen jakt på en europatour-plass i 2019 fikk et løft denne helgen i Swedish Challenge.

Krogh klatret fra 16.- til 7.-plass på avslutningsrunden av turneringen, som ble spilt på Katrineholms GK. Krogh rundet av uken med et scorekort bestående av tre birdies, en eagle, to bogeys og resten par. Med -10 sammenlagt endte han kun tre slag bak vinneren Oliver Wilson fra England.

Dette var Kroghs andre topp-10-plassering denne sesongen, og sjekken på 5600 euro sender ham opp til 21.-plass på Challenge Tours pengeliste med 41 000 innspilte euro. Det er bare 10 000 euro bak topp-15-plasseringen som sikrer europatour-spill i 2019.

For øyeblikket ligger veteranen Eirik Tage Johansen på 13.-plass på pengelisten. Han lå oppe på andreplass etter åpningsrunden av Swedish Challenge, men klarte ikke å behold foten på gasspedalen i helgen. Han måtte til slutt ta til takke med delt 22.-plass, seks under par. 

Årets Challenge Tour-sesong består av 30 turneringer. Det er nå elleve turneringer igjen på programmet.

En som ikke har klart å vise hva han er god for på Challenge Tour denne sesongen, er fjorårets lyspunkt i norsk herregolf, Jarand Arnøy (Fana GK). På samme måte som Elias Bertheussen i 2014 og Krogh i 2015 sliter bergenseren med «first season blues» på Challenge Tour, og ligger helt nede på 199.-plass på pengelisten med skarve 2600 innspilte euro i år.

Arnøy sikret fredag helgespill for første gang siden juni, men oppturen ble fulgt opp av en real kalddusj på lørdag med 81 slag. Søndag rundet han av med en 72-runde. Dermed endte han på 62.-plass, sist av spillerne som klarte cuten.

For Arnøy handler resten av sesongen om å forsøke å komme seg opp til 80.-plass på pengelisten, som gir fornyet spillerett på Challenge Tour neste år. Han har 14 000 euro opp til den plassen akkurat nå.
 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.