Sterk femteplass på Forbrigd i EM

Sterk femteplass på Forbrigd i EM

Dorthea Forbrigd (lengst venstre) kjempet lenge om medalje i EM. (Foto: NGF)

Dorthea Forbrigd ble den beste norske spillereni Ladies European Amateur Championship i Sveits.

Oslo-spilleren lå oppe på pallplass (-3) før lørdagens fjerde og avsluttende runde etter tre strake 71-runder. Lørdag avsluttet hun turneringen med en stabil 72-runde bestående av en birdie, en bogey og hele 16 par.

Dermed falt hun til delt femteplass sammenlagt. Med -3 sammenlagt endte hun tre slag bak pallen og åtte bak vinneren Agathe Laisne fra Frankrike.

Dette er andre år på rad at det blir en norsk topp-5-plassering i det som er en av Europas aller største amatørturneringer. I fjor endte Renate Hjelle Grimstad (Stavanger GK) på fjerdeplass.

Dorthea Forbrigd reiser om noen uker tilbake til USA hvor hun skal ta fatt på sitt andre år ved East Carolina University. Hun hadde en fin førstesesong med seks topp-15-plasseringer på de elleve turneringene hun spilte.

Alle de øvrige norske jentene som klarte cuten, delte 25.-plassen på tre over par sammenlagt. Det var Renate Grimstad, Marthe Wold (Stavanger GK), Celine Borge (Vestfold GK) og Karoline Lund (Losby GK)

Resultater Ladies European Amateur Championship 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.