Sterk norsk start i Australia

Sterk norsk start i Australia

Marianne Skarpnord og fem andre norske spillere leverte varene i åpningsrunden av New South Wales Open. (Foto: LET)

Marianne Skarpnord er oppe i toppen etter første runde av Women’s NSW Open i Australia. Seks norske spillere ligger topp-30 etter dag 1.

Torsdag gikk startskuddet for den fjerde europatour-turneringen på rad «down under». Etter åpningsrunden av Women’s NSW Open på Coffs Harbour Golf Club på Australias østkyst ligger Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK) helt oppe på en 9.-plass.

Sarpingen åpnet turneringen med en bunnsolid 71-runde (-1) bestående av én birdie og hele 17 par. Det gir henne en avstand på fire slag opp til lederen Manon Molle fra Frankrike.

Skarpnord har hatt en fin start på sesongen og ligger på 15.-plass på tourens pengeliste, der høydepunktet var niendeplassen i sesongåpningen – hennes første topp-10-plassering på et halvannet år.

Ett slag bak Skarpnord følger den ferske proffen Celine Borge (Vestfold GK), Tonje Daffinrud (Vestfold GK) og Marita Engzelius (Oslo GK) på delt 17.-plass. Engzelius debuterte på europatouren med en 31.-plass – best av de syv norske spillerne som stilte til start.

Denne uken er det også syv spillere i aksjon, og hele seks av dem ligger blant de 30 beste. Madelene Stavnar (Vestfold GK) og Caroline Martens (Oslo GK) deler 30.-plassen på +1 sammenlagt.

Karoline Lund (Losby GK) er den eneste som befinner seg utenfor cutstreken så langt etter en tung start på fem over par. Det holder til delt 82.-plass.

Leaderboard 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.