Stortalentet Marcus (18) leder på hjemmebane

Stortalentet Marcus (18) leder på hjemmebane

Marcus Kinhult (18) leder på Europa-touren. (Foto: Getty Images)

Det svenske stjerneskuddet Marcus Kinhult, nummer tre på verdens amatørranking, innfridde forventningene og vel så det i åpningsrunden av Europatour-turneringen Nordea Masters i Malmö.

Kinhult, som ofte har konkurrert mot de beste norske amatørene i internasjonale turneringer, får denne uken bryne seg på Europas ypperste proff-elite.

Det kunne ikke gått stort bedre enn det gjorde i torsdagens åpningsrunde av Nordea Masters på PGA Sweden National. Med en åpningsrunde på fem under par som inkluderte fem birdies på back nine, troner Kinhult på toppen av leaderboadet. 

Rory McIlroy viet verdens beste juniorer et besøk under Junior Invitational i april. Marcus Kinhult er i gul T-skjorte rett over Rory. I hvit caps øverst til venstre er norske Kristoffer Reitan.

Hjemmepublikummet fikk mer enn god nok valuta for pengene, og Kinhult leder turneringen sammen med en annen svenske, 26 år gamle Jens Dantorp - samt Chris Paisley fra England.

Kinhult gikk nylig til topps i den prestisjetunge amatørturneringen Lytham Trophy i England, og vant også en av verdens største juniorturneringer, Junior Invitational i USA forrige måned - der norske Kristoffer Reitan var blant konkurrentene.

Reitan, som har spilt side om side med Kinhult flere ganger, er ikke overrasket over at kompisen nå leder i Sverige. 

– Marcus Kinhult er en utrolig stabil spiller. Det som er overraskende er at dette er første gang han leder en europatour!, sier Reitan til Norsk Golf.

Vanligvis er det det lange spillet som er Kinhults styrke, men etter dagens runde var det putteren han ga æren for scoren på 67 slag.

– Den scoren kom takket være brilliant putting. Jeg spilte virkelig bra fra tee til green, men senket også mange putter for birdie og par. Putteren var ganske het. Jeg forventet ikke mye, jeg håper bare på å ha en herlig uke og få litt erfaring. So far so good, sier Kinhult til europeantour.com etter runden.

Han virker ikke skremt av overgangen til tilværelsen som proff som venter om ikke alt for mange år.

– Det føles ikke noe annerledes å spille her, sier 18-åringen.

To andre svensker, Sebastian Söderberg og Magnus A. Carlsson bet også godt fra seg torsdag. De gikk begge tre under par, og deler fjerdeplassen ett slag bak teten. Sverige har så langt hele 13 spillere på riktig side av cutstreken.

Leaderboard


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.