Super-Spieth skrev Masters-historie!

Super-Spieth skrev Masters-historie!

HISTORISK: Ingen annen spiller har spilt bedre etter 36 Masters-hull enn Jordan Spieth. (Foto: Getty Images)

Mange forventet at 21 år gamle Jordan Spieth skulle bremse ned fredag. Men snøballen hadde bare så vidt begynt å rulle.

Noen har glemt å levere Jordan Spieth memoen om at Augusta National er en krevende bane. Så langt ser det nemlig ut som han spiller Kjekstad fra gul tee.

Under torsdagens åpningsrunde leverte den formsterke amerikaneren tidenes beste score i The Masters med en åpningsrunde på åtte under par.

Fredag fulgte han opp med seks under par for å gå til -14 totalt - før TV-sendingen i det hele tatt hadde rukket å starte. Det fikk blant annet noen spøkefulle sjeler hos Wikipedia med seg:

Ikke bare gir 14 under par Spieth en ledelse på fem slag over Charley Hoffman. Det er også tidenes laveste score i The Masters etter 36 hull. Ray Floyd holdt den gamle rekorden på 13 under par, som varte i hele 39 år!

De liker ikke å se lave scorer her, så de kommer kanskje til å speede opp greenene. Banen kommer til å spilles mer krevende i helgen, og jeg er er nødt til å være forberedt

Jordan Spieth

– Det er veldig kult. Det er alltid kult når man setter en ny rekord, men å gjøre det her er helt rått. Jeg føler meg virkelig i form denne uken. Jeg er ikke nervøs, sa Spieth etter runden.

Vinner han på søndag vil han bli tidenes nest yngste majorvinner på herresiden, kun et halvt år eldre enn Tiger Woods var da han vant på Augusta i 1997. Han kan også bli den fjerde spilleren som vinner The Masters i kun sin andre opptreden på Augusta.

– Jeg måtte bare holdet blikket nede og sette meg et mål for dagen. Hvem vet hva som kan skje over helgen? De liker ikke å se lave scorer her, så de kommer kanskje til å speede opp greenene. Banen kommer til å spilles mer krevende i helgen, og jeg er er nødt til å være forberedt, spår han.

Så langt har han gjort 15 birdies og én enslig bogey. Nå gjenstår det å se om han har tatt lærdom fra hvordan han tapte ledelsen under fjorårets sisterunde.

Tour-veteran Ernie Els har spilt med Spieth de to første rundene. Torsdag beskrev han Spieth som «den mest balanserte unggutten han har sett». Fredag fortsatte han å øse på med superlativer.

– Han er spesiell. Ingen deler av spillet hans stikker seg frem fordi han gjør alt så bra. Han kommer til å bli vanskelig å slå.

Charley Hoffman er nærmeste utfrodrer fem bak. Derfra følger ytterlige to slag ned til resten av feltet. Blant topp-10 finner vi blant annet Justin Rose, Ernie Els, Dustin Johnson og Phil Mickelson. Slaget utenfor topp-10 følger en av forhåndsfavorittene Jason Day, samt turneringens største overraskelse så langt - Mark O´Meara som vant her i 1998.

Tiger Woods har gjort et støt oppover leaderboardet til 19. plass. Det er imidlertid ikke hver helg man har 12 slag opp til toppen når man ligger rett utenfor topp-10.

Vi minner om at det største forspranget som har blitt tatt igjen etter halvspilt Masters er åtte slag.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.