Svensk ledelse i Ohio

david lingmerth getty

SNUDDE TRENDEN: David Lingmerth har hatt en varierende sesong så langt, men har virkelig funnet flyten i Ohio. (Foto: Getty Images)

David Lingmerth spiller forrykende på Muirfield Village, og leder The Memorial Tournament etter to runder.

Så langt har det vært en fantastisk uke for svensk golf. Mens 18 år gamle Marcus Kinhult leder på Europatouren i Sverige, har landsmannen David Lingmerth funnet storformen blant verdensstjernene i Ohio.

Etter to runder på den krevende Muirfield Village-banen er Lingmerth hele 12 under par, og leder med ett slag på Jason Dufner. 

Den 27 år gamle svensken var to over etter seks spilte hull denne uken, og så dermed ut til å fortsette trenden med missede cutter. Slik ble det imidlertid ikke, og fredagens knallsterke 65-runde var til og med helt fri for bogeys.

- Helt plutselig begynte jeg bare å spille slik jeg vet jeg kan. Jeg liker utviklingen i alle deler av spillet, både svingteknisk og på det mentale. Forhåpentligvis kan jeg holde det gående i helgen, sa han til golfchannel.com fredag.

Lingmerths største høydepunkt så langt i karrieren er andreplassen i The Players Championship i 2013, da han holdt på å snyte selveste Tiger Woods for seieren. I fjor slet han med å beholde kortet på  PGA Tour´en, og måtte spille Web.com Tour Finals for å sikre sin plass i det gode selskap.

Før ukens turnering ligger han på 100. plass i årets Fedex Cup, og dersom han skulle vinne denne uken rykker han helt opp til en komfortabel 27. plass.

Tiger Woods har tidvis hatt store problemer med å treffe fairwayene på Muirfield Village, men med én under par etter to runder klarte han å snike seg innenfor cutgrensen.


LEADERBOARD

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.