Symetra Tour og LET neste for Borge

Symetra Tour og LET neste for Borge

Celine Borge endte langt bak kvalifiseringsgrensen i LPGA-kvaliken. (Foto: LET)

Celine Borge fikk en tung avslutning på den åtte runder lange finalen av LPGA-kvalifiseringen, men hun klarte det hun dro til USA for.

Onsdag forrige uke tok 20 år gamle Celine Borge (Vestfold GK) fatt på finalen av Q-Series, den åtte runder lange kvalifiseringen til neste års LPGA-tour, der de 45 beste ved slutten av turneringen får LPGA Tour som arbeidsplass i 2019.

Etter en blytung start på turneringen på Pinehurst sin nummer 6-bane slo Borge kraftig tilbake de to neste rundene og tente håpet om avansement. Etter fire runder hadde hun 51.-plass som utgangspunkt, kun to slag opp til topp-45, og hun hadde dermed en stigende formkurve før turneringen skulle fortsette på Pinehurst nummer 7 to dager senere.

Onsdag denne uken braket det løs igjen, men der ble det dessverre tidlig klart at hun ikke kom til å ha noe håp om avansement. Med runder på 78, 72 og 71 slag startet hun den åttende og siste runden på delt 64.-plass. Hun avsluttet uken med en tung 78-runde, bestående av syv bogeys, en dobbelbogey og tre birdies. Dermed delte hun 73.-plassen på +19, ni slag bak kvalifiseringsgrensen.

Selv om Q-Series ikke gikk veien for Borge, sikret hun seg Symetra Tour-kortet for 2019, nivået under LPGA Tour. Det var også målsetningen hennes da hun meldte seg på kvalifiseringen.

– Det var en tøff avslutningsdag, men det er dager som i dag hvor man lærer mest om spillet sitt. Q-Series har vært en veldig lærerik erfaring for Celine. Hun nådde målet sitt, og gjorde en veldig bra jobb. Hun fortsetter å forbedre spillet sitt fra år til år, steg for steg, sier hennes trener Geoff Dixon til Norsk Golf.

Borge er også sikret spill på Ladies European Tour neste år i kraft av sin 59.-plass på pengelisten i det som har vært en solid debutsesong som proff.

Leaderboard

Nytt format 

Det ble gjort store endringer i årets kvalifiseringssystem i USA, men LPGA har gått en litt annen vei enn det PGA Tour gjorde for noen år siden, da de gjorde sin kvalifisering om til en Web.com Tour-kvalifisering og dermed fjernet muligheten til direkte avansement til PGA Tour.

På LPGA Tour har man fortsatt mulighet til direkte opprykk gjennom kvalifiseringen, men veien dit er blitt tøffere: Mens det tidligere var de 80 beste i steg 1 og 2 i LPGA Q-school som gikk til finalen, ble det i år kuttet ned til de 40 beste.

Frem til i år har det siste kvalifiseringssteget bestått av én turnering på seks runder, der de 25 beste spillerne sikrer LPGA-kortet. I år byttet finalen navn til «Q-Series», og den bestod av to 72-hulls turneringer. Her ble scorene etter 144 hull akkumulert, og det var de 45 beste spillerne som gikk LPGA-kortet for 2019 – og jo høyere opp på leaderboardet man kom, desto bedre kategori fikk man.

Q-Series-feltet bestod av de 40 beste fra steg 1 og 2 i Q-School, spillerne som endte 101 til 150 på LPGA Tours pengeliste, spillerne som endte 11 til 30 på Symetra Tour og spillerne som er ranket som topp-100 i verden – uten å være medlem av LPGA-touren. Nytt av året var at også de fem beste collegespillerne fikk mulighet til å delta.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.