Syv (!) norske spillere klare for Q-School-finalen

Syv (!) norske spillere klare for Q-School-finalen

Marita Engzelius ble beste norske spiller i ukens prekvalifisering i Marokko. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Det er duket for tidenes oppmøte fra norske spillere i neste ukes Ladies European Tour-kvalifisering i Marokko.

Fra lørdag neste uke starter den fem dager lange kampen om 30 plasser på nest års europatour. For første gang stiller hele syv norske spillere til start.

Det ble klart etter at Rachel Raastad (Kjekstad GK), Marita Engzelius (Oslo GK) og Mariell Bruun (Larvik GK) gjorde jobben i lørdagens avslutningsrunde av prekvalifiseringen i Marokko.

Marita Engzelius ble ukens beste norske spiller med en 7.-plass sammenlagt. Med stabile runder på 71, 71, 72 og 72 slag endte hun tre under par sammenlagt, 15 slag bak vinneren Manon Gidali, som knuste feltet med å gå 18 under par.

Engzelius har konkurrert på amerikanske Symetra Tour siden hun debuterte som proff i 2013. De siste sesongene har resultatene uteblitt, og etter en mislykket LPGA-kvalifisering tidligere i høst ligger det nå muligens an til en retur til Europa.

Fem slag bak Engzelius endte Rachel Raastad (Kjekstad GK) og Team Norways nyeste medlem, Mariell Bruun (Larvik GK), på delt 15.-plass.

Tina Mazarino (Kjekstad GK) spilte også denne uken. Hun endte syv slag bak avansement med en totalscore på 17 over par.

For noen uker siden sikret også årets norgesmester Karoline Lund (Losby GK), Celine Borge (Vestfold GK) og Stina Resen seg billetter til finalen. I tillegg skal også Madelene Stavnar (Vestfold GK) i aksjon. 16-åringen har vært årets yngste spiller på europatouren, men klarte ikke å fornye kortet for neste sesong. 

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.