Tage sikret helgespill – Krogh misset cuten

Tage sikret helgespill – Krogh misset cuten

Eirik Tage Johansen åpnet med en runde på en under par i Tsekkia. (Foto: Getty Images)

Eirik Tage Johansen var den eneste av Team Norway-duoen som klarte cuten på Challenge-touren i Tsjekkia.

Tage har innledet D+D Real Czech Challenge med runder på 70 og 69 slag. Det gir delt 30.-plass etter halvspilt turnering (-5), tre slag bak topp-10 og syv bak lederne Tapio Pulkkanen og Julian Suri.

Dermed klarte Tage cuten på Challenge Tour for første gang denne sesongen. Forrige uke fikk han en opptur i europatour-turneringen The Rocco Forte Open på Sicilia. Han endte på 31.-plass i det som var hans første europatour-turnering siden 2011.

Skulle han komme topp-10 denne uken, vil han være automatisk kvalifisert til neste ukes turnering.

Kristian Krogh Johannessen må på sin side pakke sakene tidlig etter to 73-runder. Han misset cuten med fire slag. Dette var hans sjette missede cut på rad på Challenge Tour.

Tage og Krogh endte på henholdsvis 90.- og 93.-plass på fjorårets Challenge Tour-ranking. Det var topp-80 som sikret fulle arbeidsrettigheter på Challenge Tour denne sesongen, men Krogh og Tage kommer likevel til å få spilt cirka halvparten av årets turneringer på touren. De må med andre ord gjøre det meste ut av de mulighetene de får.

Leaderboard 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.