Tage tråkket på gassen i Sverige

Tage tråkket på gassen i Sverige

Eirik Tage Johansen skal kjempe om årets andre seier lørdag. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Eirik Tage Johansen klatret fra 11. til andreplass under andrerunden av Nordic League-turneringen Isaberg Open.

Siddisen fulgte opp torsdagens 70-runde på Isaberg GK med en bunnsolid 68-runde (-4) fredag - feltets nest laveste runde. Dermed klatret han opp til delt andreplass med svenske Oscar Lengdén. I skrivende stund har han bare ett slag opp til lederen Christopher Feldborg-Nielsen.

Tage Johansen hadde en knallstart på årets Nordic League-sesong, med en seier og en tredjeplass i sine tre første turneringer. Han har fortsatt med solid spill, men topplasseringene har latt vente på seg. Tage ledet Nordic League sammenlagt frem til juni, men har siden den gang falt til fjerdeplass på rankingen. På 14 turneringer står han med fire topp-10-plasseringer. Det er topp-5 ved sesongslutt som sikrer fulle rettigheter på neste års Challenge Tour - nest øverste nivå i Europa.

Vi må ned til 19. plass for å finne neste nordmann på leaderboardet i Sverige, Kristian Krogh Johannessen. Han ligger på par, kun to slag bak det som kan bli hans sjette topp-10-plassering i år. Sondre Ronold deler 45. plassen på par, og klarte dermed cuten med et nødskrik.

Det gjorde ikke Mathias L. Schjølberg, Christian Aronsen  (+5), Anders S. Ellingstberg (+7), Dennis Den Roover (+9) og Ole B. Ramsnes (+19).

Leaderboard 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.