Thorp: – De ble ekstra fyrt opp av dramaet med Tutta

Thorp: – De ble ekstra fyrt opp av dramaet med Tutta

Kaptein Juli Inkster jubler med Alison Lee (i rødt til høyre) og resten av det amerikanske laget etter sjokk-seieren på St. Leon-Rot. (Foto: Getty Images)

Andreas Thorp peker på formsvake spillere og feil wildcards som hovedårsak til Europas sjokk-tap.

Søndag stod USA for et comeback-drama som mangler sidestykke i Solheim Cup. I de tolv avsluttende singlematchene vant USA hele åtte matcher, og vant turneringen med knappest mulige margin.

LPGA-caddie Andreas Thorp påpeker til Norsk Golf at store deler av den europeiske troppen har vært i dårlig form i sommer. Derfor er han ikke overrasket over at de ble avkledd i de tolv avsluttende duellene på søndag.

– Europeiske spillerne har ikke spilt god golf i sommer. Det kommer mye tydeligere frem under singelmatchene. Europa hadde full kontroll frem til singelmatchene, men der sviktet de totalt. 3,5 poeng er elendig. Man kan «skjule» svak form i foursome og fourball, men ikke i singel. USA var rett og slett bedre, sier Thorp til Norsk Golf.

Dette bør skape en debatt om at regelverket bør fornyes

Andreas Thorp

Han tror den kontroversielle hendelsen med Suzann Pettersen på morgenkvisten var nøkkelen til USAs heftige innspurt.

– Slik jeg kjenner amerikanerne, ble de nok ekstra fyrt opp av dramaet med Tutta og Alison Lee på formiddagen. Amerikanerne er en gjeng med individualister, og de nektet å tape i dag. Jeg tror de ville vinne og ta revansje mye mer enn europeerne, sier Thorp.

Før turneringen stilte han spørsmål ved kaptein Karin Kochs uttak av wild cards, og spesielt formsvake Caroline Hedwall. Hedwall vant alle sine fem siste matcher i Solheim Cup i Denver i 2013, men har ingen meritter å vise til siden den gang. I Tyskland åpnet hun med seier i tospann med Anna Nordqvist. Resten av turneringen slet hun kraftig.

– Matthew, Hedwall og Masson er ikke i god nok form, og de var alle wild cards. Matthew vant sine tre lag-matcher. Hun er god i spann, men er svak alene. Pernilla Lindberg burde vært med på laget, oppsummerer LPGA-caddien.

Thorp sier dagens virkelig store taper er golfreglene:

– Jo mer jeg tenker på dette ser jeg at golfens regler er dagens store taper. Regelverket er urgammelt og blir sjelden endret. Dette bør skape en debatt om at regelverket bør fornyes. Det å gi en putt bør uten tvil fjernes. Man spiller til ballen er i hullet, ferdig med det.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.