Thrilleravslutning da Reitan ble nummer tre i Miami

Thrilleravslutning da Reitan ble nummer tre i Miami

Kristoffer Reitan sikret en sterk andreplass i Miami. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Kristoffer Reitan var to slag unna å skrive historie i storturneringen Junior Orange Bowl i Miami - turneringen han vant i fjor.

Reitan, som fikk navnet sitt på samme som trofé som Tiger Woods da han vant Junior Orange Bowl med fem slag i fjor, kunne bli den første spilleren til å vinne turneringen to ganger på rad. 

Fredag startet han avslutningsrunden bare ett slag bak lederen Karl Vilips fra Australia, takket være en monsterrunde på åtte under par torsdag.

Reitan startet fredagens avslutningsrunde med ti strake par, før dagens første birdie kom på hull 11. Den ble annulert med en bogey umiddelbart etterpå, før han fire hull senere gjorde en ny birdie. Stående på tee på det avsluttende par 5-hullet var han likt med Vilips og franskmannen Edgar Catherine. Da Catherine avsluttet med birdie, Vilips med eagle og Reitan med par, måtte Reitan til slutt ta til takke med tredjeplass.

Reitan var ikke den eneste nordmannen som var i aksjon i Miami. Markus Braadlie  delte 26. plassen på ni over par, 21 slag bak vinneren Vilips.

Blant tidligere spillere som har vunnet turneringen, er Tiger Woods, Mark Calcavecchia og José Maria Olazabal. Mathias Lynne Schølberg ble turneringens første norske vinner i 2008.

Leaderboard 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.