Thrilleravslutning i vente på Bay Hill

Thrilleravslutning i vente på Bay Hill

Det mangler ikke på store navn på toppen av leaderboardet på Bay Hill. (Foto: Getty Images)

Navn som Bryson DeChambeau, Rory McIlroy, Justin Rose, Rickie Fowler og Tiger Woods jakter på lederen Henrik Stenson før siste runde av Arnold Palmer Invitational.

Samlingen av navn på førstesiden av leaderboardet i Arnold Palmer Invitational ser mer ut som en major enn en «vanlig» PGA Tour-turnering. Best av alle er Henrik Stenson, som nå er på vei mot sin syvende seier på PGA-touren. Med 13 spillere innenfor fem slag fra teten har han imidlertid en formidabel oppgave foran seg.

Uten sitt beste spill på lørdag klarte Stenson likevel å komme seg et slag foran mannen han startet dagen i delt ledelse med, Bryson DeChambeau,

– Dette er ikke den eneste turneringen som jeg føler at jeg har noe uoppgjort med. Men jeg var vært i toppen flere ganger her tidligere, og denne gangen håper jeg på et bedre utfall, sier Stenson, som endte topp-10 i turneringen fire år på rad fra 2013 til 2016.

Bryson DeChambeau har kort vei opp til toppen av leaderboardet, men tror likevel det kommer til å kreves en veldig lav runde for å ende opp som kongen på haugen.

– Det er mange spillere rett bak meg, så jeg må gå «dypt» i morgen, sier 24-åringen.

Ett slag bak DeChambeau følger Rory McIlroy, som frem til nå ikke har vært seg selv lik på PGA-touren denne sesongen – og som vanlig har det vært putteren som har ødelagt. Denne uken er historien en helt annen. Nord-iren ligger nest øverst på puttestatistikken i feltet på Bay Hill. Tidligere denne uken hadde han et lenger møte med Brad Faxon, en av tidenes beste puttere på PGA-touren. Det ser ut til å ha vært fruktbart. Faxon ønsket at McIlroy skulle basere seg mer på instinkt og følelse enn mekanisk teknikk når han putter.

– Jeg slo ikke mange putter da jeg var sammen med ham. Det var mer som en psykologitime, smiler McIlroy, som ikke har vunnet på PGA-touren på 18 måneder.

For andre uke på rad har Tiger Woods gitt seg selv muligheten til å vinne. Han starter søndagen fem slag bak Stenson og blir avhengig av en rask start på søndagens runde for å sette press på lederne. Han kom gikk lørdagens runde på 69 slag (-3) etter en birdie på tre meter på det siste hullet. Dette var hans tiende strake runde på rad på par eller bedre, hans lengste «streak» siden 2013-sesongen.

– Jeg kommer til å måtte gå en lav runde, og jeg kommer til å trenge litt hjelp.

Høydepunktet i Tigers runde kom fra fairwaybunkeren på hull 16, da ballen la seg nærme kanten. Derfra måtte han over trær og vann for å komme seg til green på to slag på par 5-hullet. Tiger dro først opp wedgen for å legge seg opp, men ombestemte seg og tok frem femmer jernet i stedet. Resultatet ble et klokkerent treff over trærne og en firemeters putt for eagle (som endte i birdie). Henrik Bjørnstad og Per Haugsrud var nærmest i sjokk i Eurosports kommentatorboks da ballen landet på green, og det samme var Bjørnstads tidligere caddie, Dick Fulcher, som nå går caddie for Justin Rose – Tiger spillepartner på lørdag.

– Ærlig talt. Jeg trodde han kom til å slå wedge! Uten tvil et av de ti beste slagene jeg noensinne har sett, skrev Fulcher på Twitter etter runden.

Se video av det vanvittige slaget under.

Leaderboard


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.