Tiger på seiersjakt

Tiger Woods Getty

MÅ VINNE: Tiger Woods er avhengig av seier for å avansere i årets FedEx Cup, og når én runde gjenstår av Wyndham Championsip har han gode muligheter. (Foto: Getty Images)

Tiger Woods mistet ledelsen til sin gode venn Jason Gore på tredjerunden i North Carolina, men er fremdeles i god posisjon til å vinne for første gang på over to år.

Tiger Woods skaper enorm entusiasme med sitt solide spill i Wyndham Championship. Den tidligere verdenseneren har blusset liv i gammelt golfhysteri i North Carolina, og turneringsledelsen har nå sett seg nødt til å utvide sitt parkeringstilbud.

Selv om Tiger spilte mer enn godkjent på turneringens tredje dag, måtte han gi fra seg ledelsen til Jason Gore. Woods og Gore har vært gode venner i lang tid, og selv om Tiger stjeler overskriftene denne uken er også Gore en yndling grunnet sin interessante bakgrunn.

Den langtslående amerikanske profilen ga i utgangspunktet opp sin proffkarriere i 2012, og søkte på trenerjobben ved Pepperdine University. Ledelsen ved hans tidligere skole fant ham imidlertid ikke jobben verdig, og avslo hans søknad.

- Jeg fant ut at jeg ikke var en ansettelse verdig, og fortsatte å spille. Jeg klarte ikke en gang å slutte på en ordentlig måte, og fant derfor ut at jeg heller måtte begynne å spille bra, sa han til pgatour.com.

Det er imidlertid Tigers tilstedeværelse som gjør denne turneringen til en drøm for arrangørene. Woods har gjort denne "lille" turneringen til en enorm begivenhet, og hans innblandelse i toppen er ukens store snakkis i golfverdenen.

- Atmosfæren her er fantastisk. Det er veldig gøy å spille foran disse menneskene, sa han etter tredjerunden.

Woods, som i beste fall kan avansere til FedEx Cup Playoffs med andreplass denne uken, stiller først og fremst grunnet hans ambisjoner om å forlenge årets sesong. Dette er en uvant situasjon for en av tidens mestvinnende golfspillere, som tidligere har vært direkte kvalifisert for alle turneringer på høyeste nivå.

Tigers svingende prestasjoner er historiske i internasjonal idrettssammenheng, og skulle han lykkes i å vinne denne uken vil dette kunne anses som en enorm sensasjon.

LEADERBOARD
 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.