An tok sin første seier på Wentworth

byeong hun an getty

SEIERSGLISET: 23 år gamle Byeong Hun An utklasset konkurrentene i BMW PGA Championship. (Foto: Getty Images)

Europatour-rookien Byeong Hun An (23) overlistet veteranene og sikret sin første seier i BMW PGA Championship.

BMW PGA Championship, som spilles på ærverdige Wentworth Club hvert år, er Europatourens aller største begivenhet.

Mens verdener Rory Mcilroy sviktet og misset cutten i årets utgave, har en annen ung spiller benyttet muligheten til å gjøre seg kjent i golfverdenen.

Koreanske Byeong Hun An rykket opp fra Challenge Tour´en i fjor, og spiller nå sin første sesong på høyeste nivå i Europa. Han hadde allerede fått en god start på rookie-sesongen med tre topp 10-plasseringer, men denne seieren markerer utvilsomt hans store gjennombrudd.

Med 21 under par totalt satte han ny scoringsrekord på den krevende Wentworth-banen, og parkerte en lang liste med langt mer erfarne kolleger. Publikumsfavoritten Miguel Ángel Jimenez kom nærmest, og sammen med thailandske Thongchai Jaidee delte han andreplassen på 15 under par.

Beste skandinav ble Alexander Noren på en delt 8.plass. Noren var lenge plaget av skader, men har spilt svært solid i årets comebacksesong.

LEADERBOARD


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.